Klet som ej går bort på vindruta

Hej, Har en "kletig" vindruta på min v50. Den känns inte kladdig men det syns att det är någon slags hinna på den. Har försökt gnugga med T-röd utan någon skillnad, försökte till och med rispa med en nyckel för att se om det hände något men även där utan resultat. Hade glykol i spolarvätskebehållaren för ett tag sedan, kan detta ha gjort att rutan gått åt skogen? Länkar några bilder på hur det ser ut. Vindruta bild 1 Vindruta bild 2 Vindruta bild 3



Svar på inlägget: Klet som ej går bort på vindruta



hej kan lova att dessa kommer ta bort skiten på din ruta http://www.waxdog.se/product.php?id_product=113 sen efterbahandlar du rutan med Aquapel glasbehandling:http://www.waxdog.se/product.php?id_product=3 har haft samma problem på en av mina bilar


Ska prova detta! Måste vara riktigt starkt medel antar jag Kan säga att det är ett rent helvete att köra i mörker och motljus då rutan är helt flammig pga "hinnan".


köpte en bil som hadde en vit hinna på rutan precis som dina bilder visar och jag fick inte bort det med något annat än Aquapel Glass Pre-cleaner


Bådar gott med andra ord, tackar för tipset!


Lite sent ute men testa och använd yes diskmedel på rutan och tvätta med och sen ta en citron på torkarbladen:) kan hjälpa, vi brukar rekommenda de till kunder som har en hinna på rutan efter dom kört bilen i biltvätt med vax:)


Har itne yes diskmedel slipmedel i sig? = maffigt med repor? När mitt värmepaket pajade tog jag bara vanlig fönsterputs och tidningspapper. Annars är väl ett rakblad avsett för glas alternativ?


Tidigare ägare till min V50,har dragit bort fönstertoningen på framrutan(övre bred streamer)på insidan.Men klistret är fortfarande kvar. Har tar jag enklast bort det?


Vet inte om det är den enklaste metoden, men jag har tagit nagellacksborttagningsmedel och gnuggat, och det har funkat.


Ok,tack. Några mer tips?





Kembensin (Klenare än tinner och luktar inte så starkt) Thinner (Starkt.. söla inte på nått annat..) Men kör på Kembensin går det inte bort med det så kör på Thinner som sista alternativet... /mvh soyd


v50is är rutor är ju behandlade med nått medel så allt ska rinna av dom. vindrutan och dörrarna fram


Heter aceton.....


Är dom behandlade på insidan?Mitt klister sitter som jag skrev,på insidan.


t-röd eller köp klisterborttagare på Biltema.


Biltema Fuck Off (label off) är innes på att lösa klister! (men löser mer grejjer än klister ifall man är oförsiktig) annars så finns gasket remover för det riktigt jobbiga (man då får man absolut inte spilla på annat!! annars när det gäller flammiga rutor mm så är Autoglym Car glass polish riktigt bra (om man kör med lågvarvig polermaskin)


Har faktiskt Biltemas remover hemma.Ska prova den inom det närmaste.Återkommer med betyg på den:).


Om det är klet efter klister så ta bara vanligt puts och ett fräscht rakblad så brukar allting försvinna, istället för att hålla på med massa värre kemikalier och liknande.


+1 Klickskrapa och fönsterputs..



Bilvård tvätta, polera och vaxa bilen

Innan du sätter igång att tvätta, laga och vaxa bilen är det viktigt att du har rätt utrustning och utrymme. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilvårdsfirma!

« Tillbaka