Putsa upp kromlister och plastlister?

Tja! Tänkte höra om någon har något tips för att putsa upp kromlister? På 740s sitter det sådana lister runt fönster samt längst med taksidorna blandannat, men dom är lite matta och fläckiga. Finns det något bra medel eller annan enkel metod för att få dom blanka och fina igen? Sen tänkte jag fråga om hur man snyggar till svarta stötfångare och lister utan att skada dom? Köpte Turtlewax bumper shine på Okq8 men har inte hunnit testa det än, funkar det bra? (Antar att det inte håller så länge utan bara tillfälligt?). Har sett bland annat att man kan värmebehandla stötfångarna men det verkar inte vara så hälsosamt för plasten... Men kom gärna med lite tips!



Svar på inlägget: Putsa upp kromlister och plastlister?



Jag körde med värmepistol på mina stötfångare på 850:in och det blev riktigt bra. Håller fortfarande, flera månader senare. Nu är bilen skitig på bilden, men... Har även provat "Bumper shine", eller något liknande medel, fast på plastdetaljer i motorutrymmet. Verkar fungera rätt bra det med, men det var ganska nyligen jag provade det så jag vet inte hur pass det håller i längden.


Inget slår Concept Vista! Solblekta lister blir som nya och håller tvätt efter tvätt efter tvätt... /P


Turtle wax- tire and bumper shine är riktigt bra! Använder det till mina lister på 9-5an och det ser kanonbra ut, och det håller länge:)


Ingen här som kan använda sökfunktionen? Det finns minst 100 trådar om solblekta lister och vad man ska ha för medel! Puttenutte har rätt, det finns ingenting som slår Concept Vista! Glöm alla billiga skräp medel som innehåller silikon, typ turtle wax.


Har provat bumper shine och det var riktigt kasst, försvann nästan helt efter att jag högtrycksspolat av bilen... Det konstiga med mina sidolister på dörrarna är att dom är fläckiga, som om dom blivit det av vattendroppar! Dom är inte "vanligt" matta alltså. Bumper shine löste det men som sagt så sög det om man vill fortsätta hålla kärran ren... Ska nog testa Concept Vista som Puttenutte säger, många som rekommenderar det! Någon som kan rekommendera ett bra ställe att köpa det ifrån?


tacka vet jag Concept Vista! riktigt bra resultat kör med det på min bil, även om listen i fronten är grymt mycket solblekt så ger det tbx en del av det svarta!


http://shop.bollnasbilvard.se/ShowSearc . pt%20vista 100ml räcker hur länge som helst Finns säkert fler ställen också.. /P


Kan inte annat än hålla med föregående talare.. Concept vista gör susen! Svart som natten blir det


http://shop.bollnasbilvard.se/bbv-tire- . c-723.aspx Jag provade denna och det blev riktigt bra resultat!





Meguiars ultimate black



Bilvård tvätta, polera och vaxa bilen

Innan du sätter igång att tvätta, laga och vaxa bilen är det viktigt att du har rätt utrustning och utrymme. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilvårdsfirma!

« Tillbaka