Sonax och Mekonomens bilvårdsprodukter. Ros eller ris?

Hej! Dags för att fräscha upp min nya(-re) bil men jag börjar fundera på bilvårdsprodukter. Lacken är inte hemsk men behöver mer än bara vaxpolish som jag provade med, hade den hemma. Dessutom behöver jag fixa lite ytrost och stenskott. Ett par djupare repor finns. Det jag tänker mig var förutom avfettning och Yes diskmedel är rubbing, cleaner samt sonax flytande hårdvax. När jag tittade på rubbing och cleaner alternativ så funderar jag på om Sonax är ett prisvärt alternativ? Jag vill inte lägga flera hundra på varje produkt men förstår att billigaste alternativet kanske inte ger önskad effekt. Har ni erfarenheter av Sonax rubbing och cleaner samt Mekonomens egna produkter? (Dessa är de jag tittat på) En sak till, ska man ha en oscillerande polermaskin eller en som inte oscillerar? Stött på ros för båda sorterna. Tack!



Svar på inlägget: Sonax och Mekonomens bilvårdsprodukter. Ros eller ris?



Sonaxprodukter är relativt bra men det verkar som att din bil behöver starkare produkter. Rekommenderar att du kikar på någon av dessa: http://www.waxdog.se/product.php?id_product=283 väldigt prisvärt http://www.waxdog.se/product.php?id_product=302 extremt prisvärt http://www.waxdog.se/product.php?id_product=278 prisvärt Vilket du än väljer av ovanstående får du väldigt mycket för pengarna och produkterna räcker länge. Det är bättre att investera i bra produkter direkt så slipper du göra om poleringen flera gånger för att få optimala resultat är min åsikt i alla fall.


Sonax "gamla" produkter typ flytande hårdvax är väl sådär, går att få mycket bättre grejer. Deras Xtreme och Profiline serier är mycket bra dock, testat lite där nyligen. De finns också på Mekonomen. Deras eget märke vet jag inget om dock.


Jo, men mina krav är inte särskilt höga med tanke på att jag måste åtgärda några rostangrepp först innan bilen kan bli riktigt fin. Lacken går inte att få till topptrim ändå, mycket små stenskott. Men tack för tipset! Uppskattar åsikter och produkttips.


http://mekonomen.se/bil/bilvard-och-ser . h-pa5621sv Är det något att ha? Tänker på framtiden då jag kanske orkar vaxa bilen oftare om det innebär ett moment och inte två.


Mekonomen säljer ju Meguiars idag, de har vissa riktigt bra produkter


Tack för alla tips! Jag ska kolla lite på alla era förslag.


Tycker allt du skall börja med att köpa ett bra schampo! Yes diskmedel är INTE bra! Tips http://webshop.bilvardsexperten.se/sv/p . oner-473ml eller http://webshop.bilvardsexperten.se/sv/p . ash-1892ml sen är Meguiars Ultimate serie kanon. Har själv testat detta kit som ger ett bra resultat även för hand. http://webshop.bilvardsexperten.se/sv/p . liten-lack där finns allt du behöver. Du bör dock komplettera med ett Semskin eller Meguiars WaterMagnet och några microfiberdukar. Köper du från Bilvårdsexperten får du fin support annars finns allt hos en Mekonomen återförsäljare.


Jag har fått tips om att Yes är bra för att preppa? Löser upp mer än vanligt bilschampoo som ofta innehåller vax. Självklart tvättar jag inte bilen med Yes i vanliga fall. Är det ett dåligt tips alltså?


Faktum är att jag köper det kittet och provar det. Inte så hemskt dyrt, men saknar en polish. Kan man gå direkt från rubbing till vax? Jag har alltid trott att man måste köra en polish/cleaner där emellan, ungefär som när man sandpapprar/slipar.





fast ultimate compound är inte en favorit hos mig, händer knappt något, men det är nog mer för en konsument...


+1 Tog fasen inte bort en enda repa typ. Sonax gjorde jobbet bättre faktiskt.


såhär brukar jag göra, steg 1 - avfettning, högtryckstvätta, schamponera skölj av steg 2 - se till att lacken är ren, sen häller du upp schampo och vatten i en hink och kör med lera på bilen, tar bort all asfalt, flygrost osv... steg 3 - schamponera hela bilen igen, skölj av torka ordentligt. steg 4 - rubbing steg 5 - polish steg 6 - vax eller lackförsegling


Jag körde med dem grejerna som var med i lådan första gången och resultatet blev helt okej. Idag har jag lite större krav men för en hemma fixare så ja. Hade du dessutom tänkt tvätta bilen med Yes innan så tror jag nog du kan hoppa polish istället. Jag kör när jag polerar Petroleumavfettning HD-Grön alkalisk avfettning Svamp och schamo Bilvårdslera Torka Compound Polish Vax


Tipps är att köpa det kittet på mekonomen, med mekonomenkort så får man 10% rabatt, och kortet kostar inget. Köpte det själv och är väldigt nöjd med resultatet


Bli medlem på bilvårdsforum.se. Där har du folk som vet vad dom pratar om. Så får du kanonprodukter oxå


Har beställt kittet från bilvårdsforum, visste inte att de såldes på Mekonomen. Men nu har jag hittat en ny sajt för bilvård i alla fall Provar väl med kittet rakt på, blir jag inte nöjd köper jag någon halvbillig/halvdyr polish. Detta är en brukis, inte en showcase-bil. Det jag känner mig tveksam till gällande alla schamponeringar mellan de olika stegen är att mitt schampo är en sån där vaxblandad historia. De kanske inte ger mycket vax, men jag vill väl ha en helt ren lack innan jag börjar polera? Gör verkligen leran sitt jobb? Det låter fjantigt att kladda runt med en klump lera i handen. :p


Jag glömde nämna att jag är jättetacksam för all respons! Fortsätt ge tips på metoder och produkter. Jag tar gärna emot alla synvinklar och tips, nån gång kommer jag ju ge en bil mitt allt. Men det får bli efter plugget då bufferten för bil är större.


Leran kommer bli en mycket god vän till dig


Leran gör absolut sitt jobb och det kommer du att märka. Blanda vatten och schampo ganska starkt i en triggerflaska och lera på våt bil. Spola av och låt inte bilen torka förs du själv torkar den. Du kommer ha en bil som är snuskigt ren efter ett varv med lera. Tvätta bilen med ett vaxschampo innan polering är vad jag vet inget problem. Kanske lite lyxigt men du kommer ändå polera väg det lilla vax som blir efter schampot.



Bilvård tvätta, polera och vaxa bilen

Innan du sätter igång att tvätta, laga och vaxa bilen är det viktigt att du har rätt utrustning och utrymme. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilvårdsfirma!

« Tillbaka