Varför blir lacken vit utav klarlacken?!

Blir inte klok på det här, går ju inte? Det är Metalliclack, jag DIMMAR på basfärgen. Så det blev matt. Väntade nu någon timme, torrt och fint, och la på klarlacken, men sprayade på lite mer, så det blev blött och glansigt med klarlacken, dimmade inte. Men inte för mycket heller. Men efter ett tag blir hela idiotvingen vit istället?! Vad gör jag för fel?



Svar på inlägget: Varför blir lacken vit utav klarlacken?!



Antar att du använder klarlacken du fick med originalfärgen? Köp en riktig klarlack på sprayburk typ hagmans, crc eller likn så skall du se att det blir fint.


Japp, får väl se om jag provar igen då, slösas tillräckligt med pengar på vingen nu. Usch vad less jag blir, lust att knäcka vingen på mitten och bara glömma att jag någonsin köpte den. Så känns det just nu.


Tror du lagt på för mycke klarlack, ska bara dimmas på


Då blir det ju matt..


sådär fick jag med när jag klarlackade med volvo original klarlack. sen jag började använda riktig 2-komponents sprayfärg har jag aldrig det problemet


Jaså, lutar åt att det är de som är felet då, men lämnar in den på lackering ändå, vågar inte göra ett misslyckande till, dels för att jag tror vingen blir i två delar isåfall :p Ska komma ihåg att inte använda iallafall, klarlacken från Volvo då till nästa gång. Tack.


vad är det för färg? volvon jag hade samma problem med var mörk vinröd. din verkar vara samma färg, säkert nåt fel på den färgen.


Det är färgkod 428 och färgen heter Garnet red, metallic. Såg ju hur fin ut som helst efter jag dimmat klart den röda färgen, såg jämnt och fint ut, sprayade på klarlacken och det glänste fint, sen kommer man ut för att lägga på andra lagret och ser det där. Skapligt glad man blir :p



Bilvård tvätta, polera och vaxa bilen

Innan du sätter igång att tvätta, laga och vaxa bilen är det viktigt att du har rätt utrustning och utrymme. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilvårdsfirma!

« Tillbaka