Laga 2 små repor i lacken ?

Hej. Jag har 2 st små men tyvärr djupa repor i lacken som gått ner hela vägen till den vita grundlacken. Jag undrar hur det funkar med tex lackstift el finns det andra alt som man kan ta till som gör att dom blir mindre synliga ? Hur funkar dom lackstiften man köper hos bilhandlaren i detta fallet Audi ? Till saken hör att bilen är en firmabil som ska returneras och jag vill mest bara hitta ett sätt som gör att dom helt el delvis försvinner. Tack för hjälpen !



Svar på inlägget: Laga 2 små repor i lacken ?



Beror ju lite på vilken färg bilen har hur lätt det är att dölja reporna. Ett sätt ja gjort som funkat kanon är att jag lägger i repan med lackstift eller bättringsfärg som ja sprutar i locket för att sedan låta det härda en stund och sedan fyller jag i repan med pensel eller en nål beroende på storlek. Bygger upp färgen lite högre än bilens lack för att sedan ta en liten slipkloss och våtslipa ner bättringsfärgen till lackens nivå. Sedan kör ja polermaskin och rubbar bort slipreporna för att sedan polera och vaxa ytan. Har funkat till 99% för mig men dock krävs det att man har bra saker att jobba med. Brukar våtslipa med 2000 papper.


tack, jag funderade på det att ta en nål, bilen är röd med lätt metallic effekt. Hur fungerar denna då ? http://www.biltema.se/sv/Bilvard/Exteri . -Pen-3649/


Den fungerar endast om repan är ytlig, dvs i klarlacken.


Sen så blir resultatet katastrof. Nä men gå till din återförsäljare av ditt bilmärke och köp på dig ett bättringsstift. Sen så lägger du igen reporna som sagt, jag kan rekommendera kulspetspenna eller blyertsstiftpenna (dessa fick jag tips om när jag praktiserade i måleriet på Saab). Sen så slipar du ner färgen till samma nivå med den övriga lacken och polerar efteråt. Så som MB_pucken skrev. mvh Mr_Lööf



Bilvård tvätta, polera och vaxa bilen

Innan du sätter igång att tvätta, laga och vaxa bilen är det viktigt att du har rätt utrustning och utrymme. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilvårdsfirma!

« Tillbaka