Rostskydda gammal bil?

Jag har precis köpt min första "fina" bil, en Toyota Yaris. Den är visserligen 12 år gammal men lär vara i mycket fint skick. Karossen är som ny och har inte en rostfläck (inte ens på trösklar eller baklucka) och underredet lär se "skapligt" ut. Är det värt att kosta på en rostskyddsbehandling tror ni? Har fått ett pris på 5000 för behandling av hela bottenplattan, hjulhus, trösklar, hålrum, dörrar samt baklucka. Overkill?



Svar på inlägget: Rostskydda gammal bil?



Mja, alltså du kan göra det själv fullgott, skydda så den kommer hålla sig 10 år minst, frågan e bara om din tid är värd mer än pengarna du betalar till firman? Du kan köpa samma underedsmassa på burk som man använder, även hålrumsolja. Sen tvättar du o torkar bilen under och blåser på. inte gjort i en handvändning men då kommer du undan med en materialkostnad på 400-1000kr. MVH/


Känns tyvärr som överkurs, skulle inte ha en aning om vad jag skulle spruta på... du snackar med en person som aldrig ens bytt oljefilter... Eftersom den är så fin så är jag beredd att lägga lite pengar på att bevara den, undrar mest om det är onödigt - kanske räcker med ett mindre omfattande program? Eller tvätta ofta? Den kommer ju att köras mycket sparsamt, speciellt under vintern och stå i kallgarage hela tiden.


Kanske någon händig polare? Det är ingen rymdforskning att lägga en underredsbehandling men det tar lite tid. Ja skulle iaf inte lagt 5k att göra det, speciellt inte på en "gammal" bil. MVH/


Har ju ingen händig polare ju ...och farsan är borta sen länge annars hade det inte varit nåt problem. Och så måste man ju ha en lokal med lift att hålla till i. Skulle nog inte heller lagt 5 papp på en normalt sliten 12-årig bil. Men denna är extremt välbevarad, folk tror den är helt ny. 5 ägare varav minst två bilfirmor och senast ägd av en äldre dam som antagligen haft den i garage hela vintern och pysslat om den. Eftersom jag för första gången lagt en större summa pengar på en bil så vill jag ju att den ska hålla så länge som möjligt. Har fått skrota bilar tidigare pga rostlagning skulle blivit för dyr, inte skojigt. Prutade ju 3000 på bilen så jag får väl trösta mig med att det finns utrymme för rostskyddsbehandling.



Bilvård tvätta, polera och vaxa bilen

Innan du sätter igång att tvätta, laga och vaxa bilen är det viktigt att du har rätt utrustning och utrymme. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilvårdsfirma!

« Tillbaka