Tvätt av skin stolar

Någon som vet att bra knep för att få en gammal halv sliten skin stol se ny ut ?



Svar på inlägget: Tvätt av skin stolar



gå in på en häst tillbehövs butik och så frågar du efter ett medel som man piffar upp skin me bättre än all skit dom säljer på mr cap å liknande sadel balsam eller nå sånt där har jag för mig det hette


För det första måste du rengöra skinnet grundligt. Köp AutoSmarts Klädsel och Interiör tvätt. Spruta på skinnet och vänta lite. Sen arbetar du försiktigt in det i skinnet med en mjuk nagelborste. Sen torka av med en fuktig trasa och låt torka. Sen kan du ta läderbalsan och smörja in skinnet med. Ett bra tips att smörja in det med är att ta en ny strumpa och trä över handen och lägga lite balsam på den och arbeta in det i skinnet. Låt helst bilen stå i någon dag så det får torka in lite balsamet. Kan bli lite kladdigt.


Läderbalsam, men det är inte direkt rengörande, bara smörjande. Men smörjer bra


Jag hade nog satt ihop stolen igen, för en gammal halv sliten skin stol kan inte vara något bra att sitta i... Men om du nu har din gamla halvslitna skinnstol som då är av exempelvis svart skinn, så kan du köpa lite fett som man i militären använder till kängorna... Smeta på detta för att sedan dagen efter putsa av väldigt grundligt, du får en ny fin lyster och ett slitstarkt resultat, men akta dig för att sätta dig på missade fläckar, ta helst bort dessa först! Är du riktigt noga med detta under ett par behandligar så ska du se att stolarna ser bra ut igen! Du kan ju samla lite tips här, sen vända dig till dina föräldrar eller annan äldre föregångare, finns alltid någon som kan trycka på direkt vilket tips som är bäst i detta fallet...! Jag hävdar verkligen inte att mitt skulle vara bättre än någon annans, jag hade bara gjort så själv om jag hade haft lyxen med skinnstolar! Lycka till!


Riktigt bra länk: http://www.pingens.se/forum/viewtopic.php?t=4 EDIT: Man får dock ta hänsyn till att dem är återförsäljare för smartab, alla produkter går att byta ut mot konkurrenters motsvarande.


använder mer eller mindre bara autosmarts produkter, förutom vax där har jag från en annan tillverkare, men gå in på pingens och beställ deras "skinn rekond kit" prisvärt och lättarbetat.


ursäkta att jag lånar tråden, hur gör man med mocka?


Finns nog inget att göra åt mocka. Man fördärvar nog mer än innan, tror jag. Slitet mocka är nog inget att göra åt.


rakar av nopporna med rakhyvel.





Använd en trasa/svamp och doppa i riktigt varmt vatten blandat med en fet handtvål te.x Barnängen eller vad det heter, sen bara torka tills det blir rent o fint och efterbehandla med läderbalsam eller ekol olja, det blev jag tipsad till att göra av en 80 årig gubbe som jobbat som sadelmakare hela sitt liv. funkar utmärkt även på gammalt torrt skin som kan tyckas vara bortom räddning.


Hahaha! Nej en halv stol borde de flesta ha råd att byta till något bättre



Bilvård tvätta, polera och vaxa bilen

Innan du sätter igång att tvätta, laga och vaxa bilen är det viktigt att du har rätt utrustning och utrymme. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilvårdsfirma!

« Tillbaka