Spillolja balkar hålrum med mera.

Har Spilloljat balkar och övriga skrymslen på min gamla pärla fast jag undrar lite om det finns något bättre. Finns ju mycket produkter som ska vara lättflytande men om man ser på en spilloljad bil så ser man verkligen hur oljan tränger fram inifrån oljade balkar på de mest tänkbara skrymslen medans ja får kännslan att vanligt rostskydd bara träffar en yta och sedan rinner ner utan att riktigt sprida sig. Någon som har funderat eller vet mer?



Svar på inlägget: Spillolja balkar hålrum med mera.



Bilprovningen rekomenderade mej att olja (spillolja) in en del balkar på en bil jag hade innan.


tectyl å rå linolja blandat brukar jag använda.


Lustigt. För de är inte direkt lagligt om man kör på vattenskyddat område. Kan hända att man få böter om man har spillolja under bilen.


jag vet att det kan rosta nåt så fruktansvärt av fel sorts "spillolja" för spillolja är ju gammal smutsig olja. vet farsans en jobbarkompis tog spillolja från nån maskin på sitt jobb... den bilen var utrostad på mindre än ett år... vad har du använt?


är ju svavel i bränslet och det samlas ju upp tillsammans med annan sot i spilloljan och med vatten och ev. salt så blir det en perfekt grogrund för rost... bättre att ta ny olja och spruta om du nu vill ha olja under bilen, men finns bättre medel tex linolja


gammal motorolja är agressivt mot alla material, snacka som hastigast med en oljegubbe på en oljeaffär när ja skulle skaffa olja te min 1500 motor till vw, han sa att de är bäst å byta innan man ställer av bilen så den får ny fräsch å inte lika agressiv olja sig när den inte används under vintern. detta är säkert marginelt aggressivt mot motor och dylikt men likt ändå agressivt... Cheers!


Finns ju någon speciell hålrums olja för baljor och dylikt på burk med typ 1meters slang mustycke för att komma åt lite varstans... den ska tydligen vara bra... den är väldigt rinnande först sedan härdar den till lite och lägger sig som ett skyddande lager...



Bilvård tvätta, polera och vaxa bilen

Innan du sätter igång att tvätta, laga och vaxa bilen är det viktigt att du har rätt utrustning och utrymme. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilvårdsfirma!

« Tillbaka