Solid röd , matt lack

Hej ! Efter mycket velande fram och tillbaka så har jag nu bestämt mig att polera och vaxa bilen själv för första gången ! Bilen är Solidröd (t-röd) från 96 , diverse rosor i lacken , vattenränder och oxid , ja den är allmänt matt i lacken och tråkig ! Har innan till tvätt osv använt Meguairs sortiment och är nöjd ! Så nu är frågan vad för grejer jag ska köpa , finns ju en uppsjö av deras olika polerings och vaxmedel. Nåt annat jag bör tänka på ? osv Mvh



Svar på inlägget: Solid röd , matt lack



Ja detta är jag också intresserad av. Fick upp en riktigt fin finnish på min, men huven blev efter ca en månad matt igen. Vad gör jag för fel?


Tjena! Tvätta bilen ordentligt. Fler vändor avfettning, ta bort flygrost och tjära om sådant finns. Kanske ev använda lera? För förtvätt: Auto Finesse - Iron Out Contaminate Remover, Man brukar bli förundrad hur mycket flygrost som finns på en "ren" bil :-) Om tjärfläckar finns: Auto Finesse - Oblitarate Bra alkalisk avfettning: Meguiars Super Degreaser Sedan är det bara att köra nedan produkter i sin ordning: Meguiars #105 Meguiars #205 Avsluta med ett vax typ detta: Meguiars #26 Hi Tech Paste Wax eller något annat som vax som lockar. Jag har dessa och gillar dom: Meguiars - Ultimate Liquid Wax, Chemical Guys - Pete's 53, SONAX Xtreme Hybrid Tech Wax, Vill du få bort repor, polera och vax i ett steg så har denna produkt fått väldigt bra kritik: Auto Finesse - Tripple All In One. Jag tänkte köpa den och testa nästa jag gång jag ska handla. Man kan lägga på ett ytterligare lager vax ovan Tripple, verkar smidigt när man har ont om tid.


Tackar ! Den där Auto tripple finns den i sverige eller är det bara beställa ?


Har inte sett den i Sverige, beställa är nog bästa sättet.


Dubbelmaskin 2 Hårda trissor - Grovrubbing 2 Medelhårda trissor - Finpolering 2 Mjuka trissor - Lackförsegling Fiberduk - avtorkning Maskeringstejp - plast och gummi Grov Rubbing, te.x Lahega 10 Finrubbing - te.x lahega 18 Lackförsegling av valfri sort.. Glöm vax, det är föråldrat och håller sig inte. *Är bilen bara lite matt så kan det räcka med att köra finpolering. *Lyckas du bra med grovpolering kan du ev. hoppa över finpoleringen. *Inget ska göras i solljus *Bearbeta en mindre yta åt gången och se till att du bryter ner medlet så gott det går vid polering *Var inte rädd för att trycka med maskinen vid polering, det är nästan omöjligt att förstöra med dubbelmaskin *Använd inga lösningsmedel på en matt lack (avfettning, sprit etc.)


Buffer 2000 är riktigt bra på väldigt slitna och oxida lacker! Gillar dessutom när du börjat få upp lite värme.


Jag köpte Meguairs grejer , rubbing , polish , wax bilder finns i mitt album Obs körde allt för hand !


Min är polerad med 3M's produkter. Poleringen är gjord för 2-3 månader sen bilen brevid polerad för 1,5 år sen


Kan tipsa om Turtle wax colour magic funkar kalas på röda bilar i och med att de är rött förgpigment (finns flera färger) har hållt sig blankt länge min 940





Tack ! Kul att testa lite olika !



Bilvård tvätta, polera och vaxa bilen

Innan du sätter igång att tvätta, laga och vaxa bilen är det viktigt att du har rätt utrustning och utrymme. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilvårdsfirma!

« Tillbaka