Konsten att få bilen så ren som det bara går?

Vad gör DU för att få bilen så jävla ren som det bara går, in och utvändigt? några bra tips o dela med sig om till andra? / OskarSvar på inlägget: Konsten att få bilen så ren som det bara går?Tvättar och putsar som en dåre;)


Haha samma här! men tänkte mer på vad för medel som används, vilket wax och några bra knep


att ha tid till att göra det annars blir den aldrig riktigt fin... tid och tålamod


Sonax är riktigt bra:) Kör alla deras medel cleaner polish osv då blir det riktigt fint.


Vaxar med jämna intervaller handtvättar noggrant o torkar med vax it wet vid varje tvätt. Invändigt använder jag damsugare spolar av mattor och torkar av all plast o övriga med autosmarts spray


Autosmarts produkter. tycker det funkar skitbra.


Precis som jag skrev på inlägg innan Utvändigt:Jag ha gjort så på min bil:1) Först affetningsmedel 2) tvätta bilen 3) lackrengöringsmedel, Sonax tycker jag att det är en bra produkt. 4) Glans återkallande för lacken, även sonax 5) sonax flytande hård vax När bilen var klart efter 5-6 timmar, den såg ut som ny lackad, helt underbart. Invändigt:Det finns dammsugare med ånga som fungerar mycket bra på stolar (tygg) och golvmattor på inredning, kanske vanliga yes och därefter glansmedel, Lycka till!


Turtlewax avfettning eller OKQ8 har en superavfettning, ej miljömärkt crap... Sen kör ja bara Turtlewax Supertvätt/Superwash och så e den så ren så. Blir iaf inga smutsmärken efteråt eller känns kornigt. Turtlewax nanontech vinyltvätt för utsida såväl som insida för svarta detaljer. Och sen en klädroller (underbart) för att fånga upp eventuell småsmuts och hår på sätena samt vanlig dammsugning :S Tycker de funkar bra. Vaxning e en annan femma...experimenterar där än...


tackar för svaren

Kall-avfettning brukar jag köra på gummimattorna, visst de blir lite blekare, men de ser ut som de är nya. Någon som har någon erfarenhet av ångtvätten från biltema? Liknande den som Alain har nämnt i sitt inlägg.


slipa ner den och lacka om den. De kan aldrig bli nått av den lacken, vad ni nu har hittat på med den.


ja den kommer aldrig bli ren..


Ser ut som ett svårt fall du


Det går men den blir jävligt jobbig. vänd dig till en bilvårdsfirma o fixa riktig kallavfettning o sen maskinpolering så blir den säkert fin. har sett såna fall förr haha


jag fick äran att polera en svart Mb kombi -06 som stått under en björk sedan i solen +20 grader. Kan säga att det gick inte alls att få bort det.


kunde inte sagt det bättre själv Själv har jag alltid kört alla sonax produkter senst första bilen Turtel är det sämsta medlet för bilar!


Vad är skilnaden mellan sonax o turtle?


Aftonbladet eller Expressen? Två olika fabrikat, en person förespråkar det ena och en annan det andra. jmf. Volvo- och Saabägare. Själv föredrar jag Sonax.


säger som en annan sa. Autosmarts produkter!. mer behöver man inteBilvård tvätta, polera och vaxa bilen

Innan du sätter igång att tvätta, laga och vaxa bilen är det viktigt att du har rätt utrustning och utrymme. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilvårdsfirma!

« Tillbaka