Hur rengöra ventiler från oljekoks. (extremt)

Hej. Håller på och renoverar en motorn och behöver rengöra ventilerna från oljekoks avlagringar. Om det ens är möjligt Finns det något man kan bada ventilerna med som löser upp sk*ten men som inte skadar ventilen i sig. Har ingen lust att hålla på o slipa Måste vara ett rekord eller nått, har aldrig sett ventiler som är såhär pass koksade, haha. Enjoy! Edit: Fler bilder as requested Så ska det se ut! Kolvringarna var som klistrade och hålen var nästan igentäppta inuti i.Svar på inlägget: Hur rengöra ventiler från oljekoks. (extremt)hur många cm är de mellan ventiltallriken å ventilstyrningen på den spisen egenligen ?:S finns ett fint medel som heter alfanol hd grönt har något nytt namn nu hos en del å då heter de typ sylvonol green eller liknande...de är ett alkaliskt rengöringsmedel som e svanmärkt, ph 13... de bubblar om grejer om man lägger de där i koncentrerat...de rengör grejer så de blir som nytt... alu grejer ska inte ligga i för länga för dom blir vita...stål e inga problem så länge man inte blandar massa olika stålgrejer för då färgar de också konstigt...men olja tar de bort jävligt bra...50 kr för en liter typ


Har du möjlighet så försök få tag i en dieseltvätt och ställ dig och skrubba! De funkar


Ok, najs. Ska börja med diesel då det är det lättaste att få tag i, om det inte hjälper får jag försöka med HD-grön. Verkar vara ett undermedel vad jag har läst Tack!


Var är ventilen? Nej men seriöst? Hur fan är det möjligt att få så mycket kox på? Har aldrig sett något liknande innan. . . .


Jag är imponerad... tycker du ska borra ett håli den o ha som halspand.. elelr lägge den hemma på bokhyllan där den syns... för de där måste vara rekord!


Bra ide, fan va imponerade alla kommer vara när jag har ett koksat ventil halsband, coolast i stan


Gå in på en hobbybutik som säljer Methanol/Nitro bränsle till RC bilar. Köp en dunk med minst 25% nitro blandning. Kostar väll mellan 150-400kr beroende på märke men köp den billigaste, du ska ju inte köra med det :p Riktigt bra skit Luktar inte så farligt heller. Lägg dom i ett bad under 1-2 timmar sen ere bara skrubba lite med fingrarna så lossnar detmesta.


Glöm inte o tvätta händerna efteråt bara... för nyttigt är de absolut inte


Alltså... du MÅSTE bara fota resten av toppen. Vill se hur ventilsätena ser ut osv. Hur var ventiltätningarna? Mvh Tommy

we want pictures Detta borde ju hamna i guinnes


Alright, here we go... Så ska det se ut! Kolvringarna var som klistrade och hålen var nästan igentäppta inuti i.


Herrejesus!! HAAALLELUJA! Detta var fan med värsta jag sett. Hahaha! Kvällens bästa Bild 2 var klockren !


å bilen gick bra ?


Haha, tack Höll på o tappa cylinderhuvudet i marken pga av chocken när jag fick se det.


va kör du på? kol?


stålborste på borrmaskinen


Bild nr2 måste du bara skicka in till någon bildtävling i typ bilsport eller så.. garanterad vinst!! Bra jobbat! Mvh Tommy


Satan va fränt!Bilvård tvätta, polera och vaxa bilen

Innan du sätter igång att tvätta, laga och vaxa bilen är det viktigt att du har rätt utrustning och utrymme. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilvårdsfirma!

« Tillbaka