Göra fälgar kliniskt rena? Insida av fälg

Hej på er, nu har man skickat iväg fälgcentrumen på lackering som såklart kommer att bli riktigt rena och putsade, nu undrar jag hur man kan göra sig av med snart 12år gammalt fast skit som sitter på insidan av fälgen, alltså ytan som ligger an marken så att säga? Bild på hur skitiga dessa godingar är: Jag vill helst klara mig undan med mindre repor då ytan ska vaxas och bli snorhal och len Kom gärna med förslag!! Tack Mvh AndroSvar på inlägget: Göra fälgar kliniskt rena? Insida av fälgJadu, avfettning och låta det verka en bra stund. Sen skrubba med en diskborste så får du ialf bort det värsta, sen vet jag inte om det kanske skulle gå att polera bort det sista skiten sedan.. ? Borde funka.. Jag gjorde såhär med mina fälgar.. Dem var dock inte lika skitiga som dina men det funkade för mig!


Börja med en tjärlösare, typ POWER, mac prickbort etc. Låt verka, ev kan du med en pensel jobba runt det lite ifall det inte är mkt grus. Efter det ta en alkalisk avfettning, typ fordonsavfettning, g101, hdgrön etc, gör samma sak. Tvätta av. Sist en syrabaserad fälgrengöring. Efter det tar du en vaxpolish, typ nafta beserad o kör med maskin eller förhand. MVH/


Autosol borde fungera. Fick fälgar som aldrig varit tvättade på insidan i helt ny skick, (6år gamla).


Se till att få däck+fälg balanserade innan du vaxar som en galning! Jag gjorde den tabben nu innan mina sommarfälgar åkte på.. vaxade, vaxade, vaxade och vaxade (målet var att aldrig behöva använda fälgrengöring/avfettning eller schamponera fälgarna under säsongen) men när dom väl var färdigvaxade så märkte jag att en balansering var nödvändig. Och nu uppstod problemet(!!!) vikterna fastnade inte riktigt på fälgen så dom lossnade efter ett dygn..... Bara ett tips, balansera innan vaxet åker på.


Precis! Sen ska man se till att skölja fälgarna ofta. Dock är det klrt att tro att man ska slippa vaxa/tvätta om man kör bilen. Eller visst, går du över med en vaxpolish efter varje tur/1gg i veckan så, men annars. MVH/Bilvård tvätta, polera och vaxa bilen

Innan du sätter igång att tvätta, laga och vaxa bilen är det viktigt att du har rätt utrustning och utrymme. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilvårdsfirma!

« Tillbaka