Handtvätt för första gången.

Hej Ska för första gången handtvätta min nyinköpta Saab 9-3-07. Bilen lackförseglades för cirka 2 veckor hos Ditec och kan först nu genomgå en handtvätt. Eftersom jag aldrig tidigare varit så nogrann med det här med tvätt av bil behöver jag nu lite tips och råd. Läst igenom en hel del trådar här på forumet och bestämt mig för att testa Meguiares Gold Class Car Wash Shampoo & Conditioner som fått bra betyg. Min fråga till er är. Vilken typ av medel ska jag använda mig utav för att få bort "vaxrester" på plastdetaljerna runtom bilen? Har Meguiares någon produkt som kan användas till detta? Sen har jag genom tiderna använt mig utav diverse olika produkter för att få upp glansen på däcken efter en tvätt. Slutade dock med detta då det efter 1 dag försvunnit. Men hittade två produkter, även dessa från Meguiares, där det stod att det skulle hålla lite längre, erfarenheter ...någon? Känner att jag lite smått snöat in mig på just Meguiares, men de har ju som sagt fått bra betyg från diverse skribenter här på forumet så jag tycker det är värt en chans, speciellt eftersom jag inte har någon erfarenhet av något annat. Ni ´får gärna ge era synpunkter om produkterna ifråga men även ge tips på andra. Tack på förhand /En mycket pedant bilägareSvar på inlägget: Handtvätt för första gången.om de finns kvar "vaxrester" tycker jag att du ska åka tillbaka till ditec så dom får fixa det=) lämnar man in bilen på rek så ska den vara som ny, inga vaxrester eller liknade!


Håller med ovanstående, har de slarvat med vaxrester på plasterna så ska de själva åtgärda det. Alla seriösa firmor maskerar listerna innan polering.


Har rekondat flera bilar och att lämna vaxrester på lister stötfångare är något vi absolut inte får lämna tillbaka. De ska se ut som nya. Annars är det ju bara använda typ black chrome eller bumper shin. Vad gäller handtvätt så ska man ha ett vaxschampo. Endel shampoon man köper kan ha en slipande effekt och då förstörs poleringen snabbare.Bilvård tvätta, polera och vaxa bilen

Innan du sätter igång att tvätta, laga och vaxa bilen är det viktigt att du har rätt utrustning och utrymme. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilvårdsfirma!

« Tillbaka