Vaxa idag ?

Tvättade bilen igår och tänkte att jag skulle vaxa idag, kan jag det eller måste den vara helt nytväddad? Är ytterst lite skitig idag, men jag har ju cleaner som ska på före vaxningen. ??



Svar på inlägget: Vaxa idag ?



Jag skulle tvätta bilen igen innan, det kan finnas små sand partiklar eller annat som kan reppa lacken när du polerar vaxen.


Ja vaxade fast min va lite lite dammig. de va inga problem.


Gnugga ALDRIG på en "skitigt" bil... MVH Janken


Nej nej och åter nej... Tvätta den grundligt igen. Sämskinna av den och ställ in den i ett garage utan vinddrag. Sen när den torkat så kan du vaxa.. Tänk vad 1 sandkorn som är ca 1 mm kan göra om den får vandra fram och tillbaka under en trasa mot lacken.....?! =S


Hur ser då dina bilar ut i solen?


Va bara litre dammig. blåste av den med kompressorn först. efter de kunde inget damm synas! Fortfarande inga repor.


Men då har du ju gjort något, doh. Har du ju blåst bort dammet och de eventuella gruskorn som finns där.


Man vaxar för att skydda lacken, är den då smutsig och du slänger över vax på smutsen är det ingen ide att vaxa alls. Tvätta bilen med avfettning och spola rent och sen torka som minimum. Du måste inte svampa om den bara är dammig.


Nu vet ja att du garanterat vet mer än mig om biltvättning, men varför avfettning om bilen bara är dammig? Jag tycker avfettning gör mer skada än nytta ibland... Men ska man polera bilen bilen med rubbing gör det väll inget om den är dammig BTW...





Kan ju hamnat något mer bland dammaet som inte försvinner direkt av vattnet , därför blir det lite av sen säkerthetsåtgärd att köra med lite avfettning innan. Jag skulle säga någon alkalisk avfettning. Även om du ska rubba bör du ha lacken så ren som möjligt frånt allt löst som t.ex damm då det kan repa mer än man tror.


Som ovanstående säger, man ska inte ta för givet att en avsköljning bara räcker om man ska vaxa. Kan vara fett, insekter och annat som satt sig under körningen. Ska vara kliniskt rent på ytan man vaxar. Avfettning gör mer skada än nytta om man har vaxat bilen, i detta fallet ska personen lägga vax, inte lösa vax


själv hade jag nog kört in till nån som kan sånt, blir nog mycket bätre om dom gör de än vad man gör själv.


Den är vaxad och klar nu, har ju lastbilshall så spolade av den bara eftersom jag har avfettning annars när jag tvättar, och jag tvättade lixom igår så vart bara vatten och en avtorkning sen rengöring och vax :p Vart kanonbra!


Beror på person till person.


Den ska absolut tvättas före. Min procedur är tvätt sen eventuellt byta hall och sen gå och polera och lägga lackskydd. Sen är man ju absolut lite yrkesskadad men det är sånt man får leva med. Roligt det gick bra ändå.


Är inte ett 1 mm sandkorn nästan förknippat med småsten?


innan rekond så ska en bil avfättas ytters noga. Minsta korn kan orsaka stora repor som kanske inte är så lätt att få bort. Efter avfettning så skölj och torka bilen helt torr. Ett tips kan ju vara att ta maskeringstape på alla lister och grova plaster( plast med rugglig yta) så slipper man att gno som en dåre ifall man får vax på dem. Sen är det ju bara att rocka på ju:D


Tvätta ALLTID före vaxning, polering, rubbing eller vad du nu ska göra med lacken. Gjorde misstaget en gång (på moppen som tur var) har aldrig gjort om det igen.



Bilvård tvätta, polera och vaxa bilen

Innan du sätter igång att tvätta, laga och vaxa bilen är det viktigt att du har rätt utrustning och utrymme. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilvårdsfirma!

« Tillbaka