Tvättar bilen med disel

var i tysland för vecka sen , och tänkte tvätta bilen då kom en snubbe och börja spruta disel ist för avfettning . jag gick med på det och bilen blev som diamant , men skada inte man lacken med disel ?Svar på inlägget: Tvättar bilen med diselÄven om bilen ksk blir ren så hade jag inte rekomenderat det, det låter inte vettigt iaf;)


Diesel är väldigt starkt närbesläktat med petroleumavfettning. Har själv tvättat motordelar i diesel med lysande resultat.


far dum som han var tvättade med diesel och en svamp på en vit bil han hade förut. funka bra när den hade stått länge och det bildats svamp eller nått, i detaljer på bilen, som inte gick bort så lätt.. men han tvättade med det jämt. och lacken blev lätt skitig igen och full av små repor. helt matt.. och svår att vaxa upp igen. så inget jag rekommenderar...


Diesel funkar fint på en bil som stått länge och lacken är väldigt oxiderad eller om de t,ex växer mossa på den. Bör dock gå över den med lackrengöring och vax efteråt. Alltså inget man ska göra varenda gång man tvättar bilen...


Kanske inte världens mest miljövänliga sätt att tvätta bilen på, men rent lär det bli...


Billigt blir det med.


Att tvätta motordelar med diesel är något av det bästa som finns. Lacken tar nog skada av de med tiden .


Känner en med en mycket fin utställningsbil som tvättar sin bil med diesel varje vår, men detta i samband med att han lämnar ni den på rekond. Sen om det är bra eller inte är en annan femma. Personligen hade jag aldrig gjort det om inte "MIN" rekondfirman själva vill göra det innan de börjar med poleringen. Dom bör ju veta. Har dock pratat med en som jobbat som bilrekondare i många år och han tyckte det var idiotiskt. Slutsats! Åsikterna jag har hört går kraftigt isär. Mvh Andreas


Klart det funkar men man är ju ett riktigt jävla praktarsel om man gör det, pajjar ju miljön nått otroligt! Tvätta ska man göra på gör-det-själv-hallar eller dylikt, där smutsvattnet tas om hand och inte bara rinner ut i dagvattenbrunnar som sedan mynnar ut i nån sjö.

Något som jag tror skadar lacken är väl alla tvättar med borstar(som i filmen vi hade i alla fal tur med vädret) på eftersom dom inte riktigt blir avsjölda (sandiga) och då repar bilen . Eller är det bara jag som har fått se att min bil är repig efter en sån tvätt ?


Hiskeligt härligt politiskt korrekt frågan är bara hur miljövänliga de där riktigt bra avfettningsmedlen är i jämförelse...


Jag brukar själv ta diesel innan jag skall vaxa min bil. Det funkar hur bra som helst. Kanske inget som man skall ta varje vecka när man tvättar. Men gör man det innan vaxning av bilen så funkar det klockrent. Tar bort asfaltfläckar och flygrost bra mycket bättre än vad ett avfettningsmedel gör.


Spela roll om dom spolas ner i ett avlopp där dom tar hand om skiten istället för att det rinner ut i nån sjö? Kan ju vara hur starkt som helst då, så länge inte bilen försvinner.


Diesel e grymt bra som rengöringsmedel, tar de på grävaren som avfettning, fettet bara rinner av.. Men vet inte om ja skulle ta de på bilen..


Vad säger ni om lacknafta då som medel för att få bort intorkad vintersmuts!??...min morbror använder lacknafta till detta ändamål men jag skulle då inte våga eller ens komma på tanken:O....nä jag håller mig nog till de produkter man alltid använt till bilen och som man vet inte ställer till allt för mkt skada:).


Så starkt är inte lacknafta, brukar köra på det vinterfälgar när dom läggs undan. Farsan har använt det till asfalt och salt skit på sin bil nån gång.


Låter sjukt... kanske ska testa på fälgarnaBilvård tvätta, polera och vaxa bilen

Innan du sätter igång att tvätta, laga och vaxa bilen är det viktigt att du har rätt utrustning och utrymme. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilvårdsfirma!

« Tillbaka