ska blästra men har en fråga

Ska slipa o blästra lite rost på 3 st bilar här inom det snaraste o undrar lite saker. har sett att det finns både blästersand o blästermedel vad behöver jag av detta eller behöver jag båda?? och sen ska jag slipa först det värsta o sen ta blästern?Svar på inlägget: ska blästra men har en frågaBlästersand är precis som det låter, sand. Det finns även aluminiumsilikat, glas osv, vilket verkar gå under kategorin blästermedel Jo, slipa bort lösrosten först så slipper du få skräp i blästermedlet.


okej:) så sanden räcker då eller är medlet bättre?


Sand duger fint Själv använder jag dock aluminiumsilikat i både blästerskåpet och i punktblästern av den enkla anledningen att alusilikat dammar mindre än sand.


Aha matnyttig info, kanon:) Kommer vistas utomhus vid garaget så då spelar det mindre roll om det dammar lite. Sen tänkte jag llite då jag är nybörjar med blästern, hur gör man? Tänkte så man inte gör fel det första man gör "rolleyes"


Vad är det för bläster du har? Punktbläster eller en med klocka som du häller medlet i?


punktbläster skulle jag tro,en sådan med en påse underBilvård tvätta, polera och vaxa bilen

Innan du sätter igång att tvätta, laga och vaxa bilen är det viktigt att du har rätt utrustning och utrymme. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilvårdsfirma!

« Tillbaka