I stället för rubbing..

Tjosan Tänkte bara lägga in en snabb fråga.. har en gammal 745a som lacken är minst sagt matt och ganska illa där an. Efter att ha tagit bort lite repor vid handtagen med Autosol, och tänkte nu "rubba" hela bilen med detta. Är de vansinne eller funkar de? eller rättare sagt förstör ja mer än va jag gör nytta. Givetvis så ska ju bilen vaxas efteråt.. mvh/PSvar på inlägget: I stället för rubbing..Kort sagt: Rent vansinne. Är alldeles för mycket slipmedel i Autosol för att polera bilar med. Köp dig ett polermedel avsett för billack. Mvh. David.


Lyssna på Tolejf!


Jag har använt autosol som rubbing, hade vatten med vid arbetet och resultatet blev bra. Men det är viktigt att vaxa bilen efteråt.


Oki.. får se hur ja gör ) kanske blir en tur till mekonomen el så då tack tack för snabbt svar iaf


Vad har vaxet med saken att göra? Ett vax kan inte dölja alla tusen repor som Autosol orsakar. Mvh. David.


Endast rubbing hela bilen!!!


oki pojkar... Billack+autosol = BAD IDEA! ) Då kör vi på rubbing.. Tjingiling


däremot om man har en lack med mycket repor kan man spetsa vanlig rubbing med autosol det funkar klockers!


Efter att ha använt autosolen så bör man vaxa för att behålla lystern i lacken, blir matt väldigt fort annars. Visst, man kanske inte ska använda sig av den metoden på en utställningsbil.

Nej, vaxet döljer inget. Ett polermedel tillsammans med en maskin (typ cyclo eller roterande) går däremot bra.


jag rubbade min 745 och vaxade ... nu några veckor senare känns det som den är lika matt igen... ska jag polaera med polish nu och köra fler lager vax eller?


autosol vatten och trasa fungerar utmärkt på riktigt oxiderade lacker, tex volvos röda som blir alldeles vit efter ett par år, dock så är det onödigt dyrt att rubba en hel bil med autosol,


ajaj ni är ju inte vassa autosol på lack nej nej nej. sluta. det är väll inga båtar ni håller på med. gör de riktigt för fean om ni har en oxiderad lack så använd riktig rubbing och en trissa som är avsedd för oxiderade lacker.


Glöm hela idén med att rubba en billack med autosol. Det finns riktiga rubbingprodukter att använda så köp det. Och kom ihåg! Man ska inte tro att lacken håller sig ren och blank bara för att man har rubbat & waxat en bil. Det krävs lite bilvård sisådär 1 gång/vecka. Räcker att tvätta den med ett bra waxschampo efteråt och minst 3 månader framåt tills du behöver gå över den igen. Mvh StefanBilvård tvätta, polera och vaxa bilen

Innan du sätter igång att tvätta, laga och vaxa bilen är det viktigt att du har rätt utrustning och utrymme. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilvårdsfirma!

« Tillbaka