Nylackad bil lite info gällande vax och polering

har en volvo 850 som fått sig en ny lack efter några filurer spraya klotter över hela bilen. hur länge bör man vänta innan man polerar resp. vax/lackskyddar den?



Svar på inlägget: Nylackad bil lite info gällande vax och polering



3 månader va det sist jag lackade om nåt. Sen ska man passa sig för att tvätta bilen första 2 veckorna också.


okej kommer förmodligen stå i garaget de 2-3 första veckorna för ska bygga ljud också


Okej då slipper du ju se den nya fina lacken bli skitig direkt. Jag blir fan nervsjuk när bilen är skitig och jag inte FÅR tvätta den hehe


Fick du något svar på varför ? Kan inte förstå hur man skulle kunna förstöra en ny lack genom polering, lackskýdd eller tvätt. Är inte detta bara gammalt skrock ?


Det är ju att lacken ska härda igenom helt o hållet. Börja polera på en mjuk lack kan bli trist.


Vad skulle kunna hända då, alltså vad blir trist ? Vad jag vet både slipar och polerar man nylackerade ytor. Och tar det verkligen 3 månader för en lack att härda ? Jag vet inte och säger inte emot på något sätt. Men tycker det hela känns ologiskt.


hört att vissa lackerare rekommenderar minst 3 dygn i varmt garage innan pillar med lacken och vissa säger att man inte ska polera innan 6 månader


Polerar du på en lack som inte har härdat klart kommer du troligtvis avverka betydligt mera lack än en som har härdat igenom. Ta en svart metallic lack på en modern volvo tex så krävs det ett jävla jobb för att få bort repor på grund av att den är stenhård. Men en solid röd däremot behövs det inte mycket polering alls innan den är fin o repfri.


Du menar alltså att jag kommer polera bort färg ? Hur lång tid tar det för en lack att härda då ?





Men en lackverkstad polerar ju bort färgdamm och rinningar innan bilen lämnas ut till kund.


Nu vore det bra om en riktig lackerare kunde komma in o reda ut detta ;-)



Bilvård tvätta, polera och vaxa bilen

Innan du sätter igång att tvätta, laga och vaxa bilen är det viktigt att du har rätt utrustning och utrymme. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilvårdsfirma!

« Tillbaka