Missnöjd med monteringen av ny vindruta. Till och med skadligt för bilen?

Hej! Jag hade min bil inlämnad för byte av vindrutan då den hade fått sig ett stenskott. När jag kom hem från jobbet nu och tittade på bilen ( inte jag som körde hem den från verkstaden) så upptäcker jag 2 st saker jag inte är glad/nöjd över. 1. Den svarta gummilisten som sitter överst på rutan är för kort, längst ut i de två övre hörnen på rutan finns det 2-4 cm långa gluggar. Alltså den vågräta listen som följer rutans övre sida möter inte den vågräta listen som går utmed kortsidan på rutan. Det är både FULT och det kommer ju rinna in vatter, smuts, snö på vintern. Vart tar detta vatten vägen?? 2. Det finns en till defekt som jag inte är det minsta nöjd med. Den ena listen som går utmed rutans kortsida, alltså Lodrätt, bågnar liksom ut från rutan och ligger inte tätt emot rutan hela vägen. Det skapar en glipa mellan rutan och listen på en HALV meter. Detta är inte heller snyggt och där kommer ju också vatten och smuts samlas. Så imorgon är det jag som åker tillbaka till verkstaden och ber dem kolla på det och säger att jag absolut inte är nöjd med deras arbete. Det jag undrar nu, Är detta inte bara fult som stryk utan också skadligt för bilen? Har ni några bra tips jag kan ta med mig när jag åker tillbaka och klagar? Är det någon som annan som känner igen sig? Eller är det kannske sådant här man får räkna med när man byter ruta??? Passar kanske inte likadant som orginal? Företaget i fråga heter www.Allglas.nu Har reklam i dagstidningar och biltidningar, trodde dem var mer seriösa. Det kostade ändå 2000 kr och en dag utan bil, pfff..... Mvh en besviken förareSvar på inlägget: Missnöjd med monteringen av ny vindruta. Till och med skadligt för bilen?Vad är det för bil? Någon bild på hur det ser ut?


Inte nog med risken för rost, på nyare bilar är ju även framrutan en "bärande" del som stuvar upp karossen. Passningen ska ju va lika bra som original även efter att du bytt ruta. Åk tillbaks och säg åt dem att göra om och göra rätt.


Skulle också vilja se en bild på bilen/det som är fel, för att kunna svara bättre på din fråga.Bilvård tvätta, polera och vaxa bilen

Innan du sätter igång att tvätta, laga och vaxa bilen är det viktigt att du har rätt utrustning och utrymme. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilvårdsfirma!

« Tillbaka