Behöver hjälp med diverse saker!!! Matt lack och sketna säten bland annat

Jag skall inhandla en gammal bubbla i veckan och jag har en del jobb framför mig. Huven och taket är väldigt matt och ljus. Det är en röd bil och vad jag förstår så är det väl ett ganska vanligt förekommande fenomen. Hur gör jag lättast för att försöka få den att komma närmare ursprungsskicket? Utgå ifrån att det är ett barn ni pratar med så kanske jag förstår. Med andra ord vore det käckt om det inte blir allt för krångligt. Är inget proffs precis:) Sen är sätena ordentligt sketna. Det kan hända att jag får köpa nya klädslar, men tänkte försöka få ordning på de gamla om det går. Finns det något som är bra och lättanvänt? Var snälla och skriv var man kan köpa dessa grejer. När jag har läst i andra trådar och googlat så har jag inte kommit fram till särskilt mycket. Vad säger ni? Kan ni hjälpa en stackars förvirrad tös?



Svar på inlägget: Behöver hjälp med diverse saker!!! Matt lack och sketna säten bland annat



det står rätt mkt om hur man får en röd bil ren redan på detta forum sök lite.... för att få sätena riktigt bra plocka ut dom och använd textil tvätt å blås allt va du har med högtryckstvätten och sen låt dom torka i ett rum med en fläkt innan du sätter tillbaka dom i bilen.. funkar bäst


buffer 2000 är en oxidlösare från smartab. testa det.


Buffer 2000 är ett riktigt bra medel för detta ändamål.


Tack så mycket. Hur gör jag med det och vart får jag tag på det? Känner mig dum som ett spån, men frågar man inget så får man inget veta:)


Läs instruktionsboken på flaskan/tuben, men i princip applicera med trasa. vänta, ta bort med ludd. I övrigt så finns det rätt många bra "bubbel-forum". Min granne har 4 st på sin tomt som han meckar. så en bra svets är en bra början har jag förstått Ang din lack så vore nog en omlackering det bästa, beror helt på hur mycket pengar du vill lägga ner? Vad har du för årsmodell på din bubbla? de har ju producerats RÄTT länge.


kolla guiderna på www.pingens.se


Vet ni om man måste beställa Buffer 2000 på internet? Vore käckt om det fanns på Gekås eller något liknande:) Är ju inte fel om man kan hitta det lite billigare. Vet ni något lite billigare alternativ som är bra? Jo, jag har planer på att lacka om den till vintern, men just nu tänkte jag bara att jag skulle få den att se skaplig ut så att jag kan med att köra nu i sommar:D Jo, svärfar skall gå lös på den med svetsen, det är lite småpill att göra, men tydligen inget som är sådär jättejobbigt enligt honom. Frambalk, värmekanaler och lite annat. Jag tänkte att jag skall ge mig på skönhetsfelen för det ska jag la klara av. Resten blir inte min uppgift. Då kunde det sluta precis hur som helst;) Det är en 1300 från 1970.



Bilvård tvätta, polera och vaxa bilen

Innan du sätter igång att tvätta, laga och vaxa bilen är det viktigt att du har rätt utrustning och utrymme. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilvårdsfirma!

« Tillbaka