Prylar för polering av röd bil?

tjo i morrn är chash igen och tänkte så polera upp 940in finns vissa delar som börjar bli ruggit blekta.. maskinen lär ju bli feltema den med 2 trissor .. men medlerna så som rubbning lackrengöring vax de va rätt biliga på feltema men hur bra är dom visst man får vad man payar för men ändå .. eller några andra produkter som inte är allt för dyra



Svar på inlägget: Prylar för polering av röd bil?



hur bra biltemas saker vet jag inget om, men om du har röd blekt oxiderad bil så kan ja rekommendera till dig Buffer 2000, den är super är blocka bort det bleka och fina lacken tillbaka. Här finns liknande tråd på annat forum som du kan få massa tips ifrån. Finns fler andra bilar också. http://www.prorecond.se/forum/viewtopic.php?t=1366


pris på de då?


Har provat biltemas cleaner på en röd 960 med oxiderad lack, funkade riktigt bra vart som nytt! Edit: Är inget proff på sånt här så de finns ju säkert betydligt bättre medel men reultatet vart bra mycket bättre än innan


ah ok lutar åt de prylarna iaf kan ju omöjligt bli sämmre än innan


Jag fick en burk med rubbing från Biltema, provade på en liten yta för att ta bort torkad avfettning på min röda Golf II, det fungerade faktiskt jättebra!


nice funkar de så varför paya mer än man behöver;)


För att få ett ultimat resultat så ska du köra Autoglym Paint Renovator, då får du upp oxiden. Därefter ska du använda någonting som tar bort reporna. Då använder du dig utav Menzerna Intensive Polish, och därefter 3M Gul kork. När du sedan är klar med poleringen och har torkat av bilen så är det bästa att lägga ett lackskydd över, lägger du bara hårdvax så kommer bilen att oxidera mycket snabbare igen. Det gäller dock alltid att även om du lagt lackskydd på röda bilar, så måste du underhålla lacken. Det vill säga vaxa lite då och då. Då blir bilen fin + att du förlänger hållbarheten på lackskyddet


Buffer 2000 eller Heavy Cut från Autosmart/Smartab funkar kanon. Det använder jag varje dag. Sen bara vaxa med Mirror Image. Eller annat vax, men Mirror är riktigt smidigt att jobba med.


rekomenderar dig att använda följande för ett hållbart skydd o långvarig lyster starta med denna:http://www.prorecond.se/webshop/index.php?act=viewProd&productId=179 mellansteg för att ta bort lite rosor o hollogram osv osv : http://www.prorecond.se/webshop/index.p . ductId=139 sista klämmen:http://www.prorecond.se/webshop/index.php?act=viewProd&productId=262 ger deff en lyster i rödlack som slår dom flesta på fingrarna om du är nogrann o tar den tid det krävs. .





Du skulle haft en låda med TFKarlssons disco-trix då hade bilen vart "svart på en kvart" som man säger. ;D


Kan hålla med dig om att det funkar bra, men att lägga ett vax så som Mirror Image är ju ganska onödigt, lika bra att lägga ett lackskydd istället som kostar en hundring mer per flaska, så som Fireglaze. Då håller det garanterat längre.


Jag tycker att nano tech funkar väldigt bra för att få tillbaka den röda färgen. Rubbing, polish och vax tycker jag att lahega's är bäst, finns många sorter. Se bild på min bil, de bilderna som ligger uppe har jag endast använt rubbing, så du förstår nog själv hur det blir med polish och vax!


Det jag snackar om är hållbarhet, lägger du ett bra lackskydd så håller den oxiden i från bilen mycket längre än om du bara lägger vax. Det är ren fakta, inget jag hittar på. Jobbar själv med bilvård och hanterar sånt här minst en gång i veckan.


Jag rekomenderar autorange paintcleaner och sedan autorange sealent wax på det. Kommer hålla sig kanon bra


Har just lagt på "Glare Professional Polish" på min röda 940 - 92. Gjorde det senast förra vintern och efter dessa 1 1/2 år har den bleknat obetydligt. När jag vaxade den tidigare höll det endast ett par månader. Produkterna är mycket lättarbetade och ger ett klockrent resultat. www.glare.se


GAAH! nej köp inte sandpappret! ursäkta menar "rubbingen". visst kommer det bli blankt, men om du någon gång får tag i en burk sånt, känn på det mellan fingertopparna och fråga dig sedan om du vill ha det där mellan din billack och ett par polertrissor. Och ja, jag har provat det, det dög åt att polera kajaken med iallafall.



Bilvård tvätta, polera och vaxa bilen

Innan du sätter igång att tvätta, laga och vaxa bilen är det viktigt att du har rätt utrustning och utrymme. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilvårdsfirma!

« Tillbaka