Kan man tvätta för ofta?

Hejsan! Vanligt att tvätta bilen för ofta? Tvättar min direkt då den blivit de minsta skitig kanske inte är så bra det? //Emelie



Svar på inlägget: Kan man tvätta för ofta?



låter fysikt omöjlgt att tvätta för ofta om man inte kör väldigt starka kemikalier så att det börja rosta innan man lägger på nån polish?


Kör du utan avfettning och vanligt tvättschampo avsett för bil ska det ju inte vara någon fara . kul och hålla bilen fräsch.


nää det kan man väl inte, beror på hur man ser på saken, vaxskydd/lackskydd försvinner ju snabbare och tvätt reporna blir ju fler, men polerar du o vaxar regelbundet också så är det ju inget problem.


Har varit precis lika superpedant tidigare,alltid tvättat bilen om minsta smuts funnits på lacken men numera accepterar jag ett litet damm/pollenlager mellan tvättarna var 14 dag(tidigare tvättade jag bilen 1-2 ggr/vecka)...vissa saker tar jag dock bort omedelbart och det är tex insekter i fronten,fågelskit m,m pga att dessa föroreningar kan ge stora skador på lacken om de får torka in. En fördel med att tvätta bilen var 14 dag istället för 1-2 ggr/vecka är att tvättreporna som blir av svampen blir mkt färre och lackförseglingen räcker mkt längre pga mindre mekaniskt slitage,såvida man inte fått tex insekter,fågelskit på lacken räcker det med att spola av bilen med högtryck en gång i veckan och göra en riktig handtvätt var 14 dag sommartid tycker jag,funkar för mig i alla fall,folk säger att min bil aldrig ser smutsig ut utan alltid ser ut som jag just hämtat den från bilhandlaren. ett problem då man spolar av bilen för att få bort pollenlagret är att eftersom jag inte torkar lacken med microfiberduk efteråt pga att jag inte tvättat ren lacken med schampoo+svamp kan det finnas risk för fula vattenfläckar på lacken som kan vara oerhört svåra att få bort. Lösningen på detta är att jag efter tvätten använder tryckluft för att blåsa av vattnet från lacken,detta är inga problem att göra eftersom jag inte har mekanisk kontakt med lacken som då man torkar med skinn eller microfiberduk tex. Man kan nog aldrig tvätta bilen för ofta tror jag,man känner bäst själv hur ofta man vill tvätta även om jag tror många tvättar oftare än de egentligen skulle behöva. Ha det bra:)


Rent generellt: NEJ! Och jag använder avfettning varje gång jag tvättar bilarna, minst 1 ggr vecka. Vaxar bilarna en gång i månaden. Dom ser blanka och fina ut kan man säga..


Man kan aldrig tvätta/putsa en bil för mycket!!! alltid lika roligt och se en bil som är pedant skött


Jag har tvättat min bil två gånger, den första gången ett år efter lack, mest för att se om det var kul, det var det inte, andra gången var två år efter lack, det var inte kul den gången heller, så då blev det bekräftat att det ät trist att tvätta bilen, nu behöver jag inte prova igen. Det är nu fyra år sedan den lackades, nu anser jag att jag har provat tillräckligt många gånger (2) utan att finna det roligt, så nu avstår jag från dessa sysslor. Resultat: En dag kanske jag också blir en tvättare, men om det är meningen att man ska tvätta bilen, varför sitter det inte en lapp med tvättråd på den då? Folk tvättar ju sina bilar oftare än de tvättar jackan, och jackan har ju tvättråd...


Prova att sätta din jacka i fronten på bilen ett par veckor och se om du fortfarande vill använda den se´n... //Brådhis


Klart att det finns tvättråd även till bilar, står i instruktionsboken.





Coolt! Jag har aldrig sett någon så ny instruktionsbok. För till min ascona verkar det inte finnas.


Okej kanon tack ^^ kanske lika bra att vara noga att tvätta en gammal bil


Får man fråga varför du ens är medlem på garaget.org? Det är ju ett forum för bilintresserade. Är man bilintresserad så tvättar man sin bil och håller ordning på den. Tråkigt på bilen din, nylackad och lär rosta bort. Ontopic- Här i byn har vi en kille som tvättar sin bil näst intill varje dag, han har även synts till tvätta sin bil i tvätthallen 2 gånger på en dag ibland. På grusvägen där jag bor kör han förbi några gånger i veckan, han ligger väl i 5 km/h, andra brukar köra i 30-50. Undra om han gör det av hänsyn till oss som bor intill vägen eller om han är rädd att få damm på bilen Jag kör långsamt här när bilen är nytvättad, så egentligen är vi väl rätt lika, hans är alltid nytvättad Mvh Andreas


Jag är medlem för jag är bilintresserad, men jag är inte biltvättsintresserad. och som sagt, detta är ju garaget.org, inte tvätthallen.nu Jag har kört 800 mil på 4 år med bilen, 90% på sommartid, risk för rost finns, men det visste man ju när man köpte en opel. Jag förstår att det finns folk som gillar att tvätta sina bilar. man som jag skrev, jag är ingen tvättare, men en dag kanske jag också står där och gnider på bilen. garaget.org's projekt del är inspirerande och det är där jag spenderar mestadels av min tid på garaget.org. Det är den största enskilda anledningen till att jag finns här, Och för att det är så kul att diskutera


hehe. Jag kan säga att jag HATAR att tvätta bilen, lik förbannat gör jag det 1 gång i veckan.


man kan aldrig tvätta en bil för ofta däremot kan man använda starka kemikalier för oftare men resultatet är inte värre än att man får vaxa oftare


vrf ens lacka om bilen om du ändå inte håller den ren och fin..! tycker d låter sjukt..! är man bilintresserad så tvättar man bilen när den e sketen..! och tycker jue att d låter ännu mer knepigt eftersom att du lackat om bilen för 4 år sedan och bara tvättat den 2 ggr?:S:S fattar inte vrf... e väl inte så mycke jobb att lägga ner en tvätt som tar max 1timma och sen ha en ren och fin bil?


Lacken kostade under 2000:- och jag lackade om den enbart för att jag tog bort lister och sånt och då blev det fult med listhål och sånt som jag svetsade, så då behövde den täckmålas för att få en enhetlig färg. från början skulle jag rollat den, men en lackerare erbjöd sig att göra jobbet billigt, så då blev det så. Och sen måste jag erkänna att det är lite mysigt att gå baklänges mot strömmen ibland, men det är nog bara så att jag är sån.



Bilvård tvätta, polera och vaxa bilen

Innan du sätter igång att tvätta, laga och vaxa bilen är det viktigt att du har rätt utrustning och utrymme. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilvårdsfirma!

« Tillbaka