Polermedel på tvättrepor?

Tjena, tänkte nu lägga på ett polermedel för att sedan lägga på Fireglaze Lackförsegling då jag bara hört bra saker om denna. Men frågan är, jag har bara lite tvättrepor, inget annat, ska jag använda detta före som dom rekommenderar (Fireglaze Microfinishing Compound) http://www.prorecond.se/webshop/index.p . ductId=286 Med tanke på att där bara är lätta tvättrepor så vill jag inte använda något medel som sliter mer än ABSOLUT nödvändligt vilket det här medlet verkar göra, verkar nästan som en sorts rubbing Vilket FINT polermedel rekommenderar ni som inte tar så mkt på lacken och ger bra glans alltså som något medel som man använder EFTER man normalt lagt på rubbing som jag då ska använda ihop med Fireglaze Lackförsegling? Fin rubbing låter inte heller så bra i mina öron, men vad vet jag Mvh



Svar på inlägget: Polermedel på tvättrepor?



Det där lär knappast vara så grovt, står ju att det är steget före förseglingen. Vad kör du med för maskin?


Biltemas tåvhuviga oscillerande maskin . aa jovisst men gillar inte att det inte står att det är polish elr liknande, står inte ens att det höjer glansen -.^. Det som inte står finns det ju inga garantier på? Hittade detta i en annan gammal tråd 1 st Menzerna Intensive Polish 1 st Menzerna Final Finish 1 st Fireglaze Jag har fått tips av en DUKTIG rekondare att ovanstående paket är bland det bästa man kan köpa. -------------------------------------------------------------- Borträknat Intensive polish då jag inte behöver den, verkar som den e rätt bra, Menzerna Final finish. Ska ge otrolig glans, men jag e öppen förslag utifrån er erfaranhet ^^


Menzerna Intensive Polish är en fin produkt kan även användas som slutpolering innan lackskydd på allt för mörka lacker vad är det för lack du ska polera?


Det är en gammal solid lack . Vad ger du Final finish för betyg? På en skala 1-10


Jag har inte hunnit prova än men jag skall testa Meguiars SwirlX till min...


jag körde bara med Menzerna Intensive Polish på en vit gammal solid volvo resultatet blev en 8 vad är det för färg på bilen?


Det är en Vit Volvo . Fast skicket på lacken är jättebra, de e bara tvättrepor som sagt, känns overkill o dra Intensive Polish.


Ifall du inte redan köpt lackskyddet så rekomenderar jag att du tar en detta vax istället smartab platinum då får du 1 liter sedan ett mycket drygt vax Har haft min flaska nu i 2 år och polerar regelbundet men den tar aldrig slut


Kör med IP sedan direkt på med vax/lackskydd. Det är inte owerkill att köra med det bara mer lätt jobbat





Hmm okej fast hur länge håller de? Fireglaze har man hört att det ska vara en otrolig hållbarhet och kvalite på, drf jag tänkte köpa de Säkert val liksom. E även med i en tråd, förstasiden på den här forumsavdelningen där man frågar efter Lackförsegling, väldigt många använde de o va nöjda inklusive ett ett par modertorer


Jag kör bara IP och Hagmans Professional Lackförsegling just nu. Hagmans kostar 198:- för en liter och håller bra.


Vad har du för maskin och trissor? Om du har lite tvättrepor så ska du inte alls köra IP. Där emot kan du köra Super finish som är ett finare medel av Final Finish. Men sagt vad för maskin och tillbehör hade du tänkt köra med? Fire glaze är grymt lackskydd men frågan är hur många bilar ska du lackskydda? Bara din bil? Och vit färg är väldigt svår färg att se riktig glans på måste jag säga.


hoppa över Super finish kör med mjukare trissor istället för att köpa ett medel till


I ditt fall där du har en vit bil så hade jag kört med Intensive polish( IP ) direkt och skippat finalfinish. Finalfinish behövs mer på mörkare lacker där man bygger upp mer glans/djup i lacken. Jag är toknöjd med fireglaze. Har hållt bra för mig och avrinningen är fortfarande grym. Lycka till!


Tackar!, råder lite delade meningar om Ip elr finalfinish bara, men måste inte IP slita mer på lacken? Och vill jag inte ha mer glans/djup i lacken fast det är en vit färg? Elr är jag fel på det. Kör med biltemas välkända tvåhuviga maskin. Och jepp jag ska bara lackskydda min bil . Tänkte på det också om man lackskyddar eller förseglar lacken på ett bra sätt, FÖRUTOM att avrinningen blir superbra osv, rostskyddar det inte också på det viset att det blir som en sorts hinna som ligger mot lacken vilket hindrar syre/fukt från att nå lacken? Har undrat över detta rätt länge.


tuvärr så går det bara att få riktigt djup glans på svarta/mörka bilar med finalfinish Du som har en vit lack kommer inte att se något skillnad alls ifall du kör med finalfinish efter IP När du kör med dubbelhuvad maskin så är det omöjligt att slita mycket på lacken så det behöver du inte vara rädd för


Vad har du för medel hemma? Om du är verkligen tveksam över IP så tycker jag att du köper PowerFinsh(PF) med hårda trissor eller propads. Du kan få fram skilland och slutfinish. Skippa IP och kör PF istället, fråga itouch han har erfarenhet från just den medel. Sen om du ska polera din en gång per år så köp inte en liter, köp istället testförpackning 250ml eller nåt så.


menzerna powergloss=GROVT menzerna power finish=finare Menzerna super finish=finast har du en mörk lack brukar man köra SF efter PF för att få mer glans.


Som Adde666 precis la det fram, därför är PF mest kloka val just för dig.



Bilvård tvätta, polera och vaxa bilen

Innan du sätter igång att tvätta, laga och vaxa bilen är det viktigt att du har rätt utrustning och utrymme. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilvårdsfirma!

« Tillbaka