Lackförsegling, skyddar mot korrosion/rost?

Tjena, har tänkt på det här om lackförsegling, man brukar väll säga att man lägger skapar en sorts "hinna" på lacken som ska avstöta vatten så att det rinner av snabbt, men skyddar det mot så att syre elr fukt inte kan nå lacken överhuvudtaget? Så att det i princip skapas ett sorts rostskydd? Mvh



Svar på inlägget: Lackförsegling, skyddar mot korrosion/rost?



Tror inte man får ett rostskydd av en lackförsegling,det man däremot får är en lack som blir otroligt enkel att sköta om förseglingen utförts på ett korrekt,proffsigt sätt...men rostskydd??..jag tror inte det,kanske fler som har synpunkter angående detta och är kunnigare än jag. Mvh


Ja med tanke på att man brukar säga att det blir en hinna som ligger på lacken?, om det nu stämmer..


Du får en grymt lätt tvättad bil. har fireglaze på min lexus, svampen glider lätt som fan.


kan nog inte ärligt påstå att det skyddar mot rost i den bemärkning att det börjar rosta mitt på en plåtyta som e lackerad. men det kan förhindra att flygrost o etc fastnar hårdare i lacken ... men mot rost som kommer krypande i form av fukt lr misssköttsel så nej..


Håller helt med,tvättsvampen glider utav sig själv nästan på lacken och man behöver aldrig använda speciellt mkt tryck för att även den grövsta smuts skall lossna från lacken och nu på sommaren så behöver man inte arbeta speciellt mkt för att få bort de förhatliga insekterna i fronten heller då de inte alls biter sig fast lika hårt som på en bil som inte är lackförseglad....nä en lackförsegling rekommenderar åtminstone jag starkt till de som är mån om lacken på bilen och inte vill lägga ned jättemkt tid för att hålla den fin,väl investerade slantar oavsett om man gör det själv eller som jag lämnar in den på en bilvårdsfirma.


Men lackförseglingen gör väll ytan fukt/vattenavstötande? När man tvättar bilen så åker ju vattnet av jättelätt osv och de e på de viset jag menar att det skulle kunna göra ett visst skydd. Att avstöta fukt mkt bättre än om man inte hade förseglat helt enkelt. Och för att det ska rosta krävs det ju syre, fukt och värme Kanske e helt fel ute men jag vill ändå ifrågasätta


Lackskydd har inget med om bilen kommer rosta eller inte. Det är hur man sköter tvätt i samband med vinterkörning och värme. Har en polare som har en andrabil, Audi 80 -93. Den körs varje vinter, och tvättas MAX 1gång/år. Och den är mkt fräschare än många andra bilar runt årsmodell -98, som sköts bättre. Lackskydd är till för att underlätta tvätt av fordonet, och få högre glanstal.


Lackskyddet är precis som det heter skydd av lacken, tyvärr inget mirakelmedel mot rost. Lackskyddet skyddar lacken från slitage och håller den fräsch längre än om den vore ovårdad, samt mattar inte ut lika fort i solljus.



Bilvård tvätta, polera och vaxa bilen

Innan du sätter igång att tvätta, laga och vaxa bilen är det viktigt att du har rätt utrustning och utrymme. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilvårdsfirma!

« Tillbaka