Biltvätt (OKQ8)

Hej alla! Har precis köpt en bil av syrran som är väldigt skitig. Funderar nu på hur bra biltvätten är på OKQ8? Och vad det kosta? På hemsidan såg det ut som 140:- för Högtryck, mjuk-bosta och hjultvätt + Avfettning, shampo och vax. + Underspolning. Hur bra är detta? Tänkte för det är ganska mycket jobb att göra det själv. Är en Mazda (323f 5d) från 90 som har börjat rosta så.. :>



Svar på inlägget: Biltvätt (OKQ8)



Halva priset efter 22 på Shell upp mot Hertsön annars. (eller är det efter 21...?)


shell brukar ha en standard på 21 :p


Beror HELT på vilken station, hur gamla borstarna är, hur pass mycket den blir servad m.m. Vilken "okq8" tänker du på? Tvätta själv. bilschampoo o varmvatten och en vattenslang så komemr du långt. har du inte bilschampo så kan du använda diskmedel.


Tänkte på OKQ8 Center i Luleå. Men kanske får ta och dra med någon kompis och göra det själv. Vad kostar det ca med avfettning och lackrengöring? Är nybörjare på detta . Annars ifall det är så billigt bortmot hertsön kan man ju dra dit och köra en tvätt och se vad det går för. 140kr är ju inte så mycket.


nej för fan inget diskmedel, alldeles för aggresivt!


är citronsyra i diskmedel och ska man inte vaxa bilen efter så ska man inte använda det då lacken blir för ren och allt befintligt skydd försvinner! men ska man polera och vaxa bilen så kan man tvätta med diskmedel. Mekonomen har 10 tvättsvampar för 39kr...sen en okq8 grön avfettning...ca 45kr tror jag...räcker till fem tvättar/ beror lite på. sen turtle supertvätt eller deras vita flaska...den vita kostar 69kr har jag för mig och sen något att torka bilen med. ca 150kr för material och detta räcker till tio tvättar ca...alltså 15kr per tvätt...dyrt nej och det blir fan så mycket bättre när man tvättar för hand. GDS-halen kostar ju också så det får man ha i beräkningarna men kommer du åt en trädgårdsslang och högtryck hos en vän så blir det ju gratis om det inte är en gniden jävel....


Ja, det har du självklart rätt i att man behöver någon form av skydd efteråt. Tack för att du kompletterade. Tvättsvamparna på mekonomen tycker jag fungerar bra, även de från biltema.


Vi är här för att hjälpa varandra=) Biltemas har jag inte provat ännu men tror att dem är som micros och mekonomen...dock brukar jag skippa dem som har tvättmedel i då jag föredrar kvalitetsmedel men säkert inge fel på dessa heller.


Shell har inga GDS-hallar va?





Inte här i etuna iallafall...


Tvätta för hand snälla du Blir 100000 gånger bättre, och speciellt om du har köpt dig en ny bil, då vill man ju ge den "some lööövee" inte sant?



Bilvård tvätta, polera och vaxa bilen

Innan du sätter igång att tvätta, laga och vaxa bilen är det viktigt att du har rätt utrustning och utrymme. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilvårdsfirma!

« Tillbaka