Polera på dekal? Behöver snabba svar

Hej! Nu i veckan så ska jag polera två bilar på jobbet. Den ena är stripesad med företagslogan på huven så det jag undrar är om man kan polera på den eller man ska gå runt den? Sen kommer jag inte ha tillgång till maskin så vad rekommenderar ni att man polerar med då man gör det för hand? Mvh Emil



Svar på inlägget: Polera på dekal? Behöver snabba svar



Skaffa en maskin!. kostar 300kr på biltema och är värt de penarna redan effter första dörren. Jag låter alltid bli dekalerna och rekomenderar att maskera dem med tejp


Kör du för hand så är det ju bara att köra, om du får tag på en maskin så är det att föredera att du skippar dekalerna. Vad jobbar du med? Är du osäker med någonting så bör du väll kunna fråga någon på jobbet?


Jag bara sommarjobbar så vi håller inte på något med rekonditionering. Vi bygger speciallastbilar för järnväg med mera men chefen har klöddat till det lite så där är en själv som kommer tillbaka imorron efter semestern så ska jag va där om något händer och därför ska jag polera bilarna denna veckan. Jag ska inte köpa någon maskin då det som sagt är företaget som skaffat grejerna. Men har ni något bra att rekommendera att polera med då jag gör det för hand? Mvh Emil


Skaffa iaf ett jvligt lättarbetat vax.. Du kommer ångra dej, Jag skulle bli "Sjuk" för att slippa polera någons annan kärra.. Särskilt för hand..


Bara att börja gno isåfall. sitter dekalerna fast och inte är uppfläkta är det bara att gno överallt! Lycka till. (ps bra terapi arbete)


hehe, att polera en bil som tvättas kanske en till två gånger om året men vad gör man inte om man ska flytta hemifrån om en månad. behöver alla pengar man kan få


Dem hade skaffat sådana här polerdukar, funkar det att lägga på med dem eller det är bara för att polera av? http://www.biltema.se/products/product. . emId=96834 Tanken är inte att det ska bli någon utställningsputs utan bara fräscha upp dem då lacken är lite oxiderad.


fyfan, stackars dig...


ää va fan. Jag får hyggligt betalt En vecka står man ut





Microfiberdukar är inte ens dyra längre och sen köper dom på sig sån skit? Lycka till ändå, men jag är inte avundsjuk på dig hur bra betalt du än får. Mvh. David.


hehe, nej det förstår jag men dem funkar dock att använda?


Jösses vad får du i timman för detta slaveri? en firma som inte kan kosta på en maskin för några hundra känns ju ganska värdelöst! jaja om jag fick välja medel om jag skulle gno förhand skulle det bli sonax. går inte att misslyckas med sonax. Grattis säger jag bara..Grattis!


aja. har gott om tid på mig. att jag ska göra detta beror mest på att jag skulle göra något då han andra inte får jobba själv i verkstaden.


Jag har sånna jag med, dock har jag dom till att torka upp när jag spiller ut olja, eller andra kemikalier på golvet. Bilen nuddar dom inte. Mvh. David.


hehe, okey. Men nu är det bara en tråkig 945 så det är inte så viktigt att den blir helt perfekt den andra är en Mercedes Sprinter pickup. Tack å lov bara hytten på den Kom dock på en fråga till, ska eventuellt laga lite rost på dörren (Obligatorsikt på en Merca). Hur lång tid efter att man lackat kan man polera?


1-2 månader. eller effter 2 timmar. beror helt på vad det är för lack och andra "yttre" påverkan. ex värme. lackbox. 1 eller 2 komponent. vilket märke. hur tjockt. och hur modig man är.


oj, det var många saker jag inte kan svara på. Men det är sådan bättringsfärg på burk köpt på Mercedes. Har dock ingen aning om det andra du frågade


Mitt tips: Säg upp dig från jobbet och skaffa nytt jobb! Vad är det för skojare till chef som ser det mer ekonomiskt att betala lön till någon anställd för att polera för hand, istället för att skaffa en maskin för 300:-?


glöm inte bättre hättor till maskinen för 50kr!.. Men det är sådan bättringsfärg på burk köpt på Mercedes. Är nog ingen direkt fara om du ska polera förhand. vänta "sålänge du kan". kommer inte att hjälpa mycket att få det bättre där ändå med polering för hand. Speedman får gärna kommendera detta med då han borde veta vad han sysslar med och jag bara gör det på skoj



Bilvård tvätta, polera och vaxa bilen

Innan du sätter igång att tvätta, laga och vaxa bilen är det viktigt att du har rätt utrustning och utrymme. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilvårdsfirma!

« Tillbaka