Nedlacknings frågor!!!!

Jo, som rukbriken lyder går jag i tankarna på att lacka ner min v70, det är en årsmodell 05, så det är endast trösklarna längst ner som ska lackas samt stänkskydd. Då detta är plats, räcker det med att lacka en grund och slipa det, och sedan lacka det och på med klarlack? tacksam för svar!



Svar på inlägget: Nedlacknings frågor!!!!



rengör delarna, slipa delarna och när du slipat klart lägger du på plastprimer. sedan lägger du på grund,sen färg och sedan klarlack;)


Jag skulle vilja påstå att en slipgrund bör läggas för att få bort den grova ytan som det är på dessa tröskellister (eller vad de nu kallas).


1. tvätta av med såpavatten 2. slipa med 240 papper gå sedan på med 320 eller 400,spackla om det behövs(för att slipa spackel kan 180papper behövas) 3. lägg en PLASTprimer(ingen grundfärg eller rostskyddsgrund alltså) 4. lägg på en slipgrund om du har ojämnheter kvar 5.slipa med 400 eller finare 6. om du slipat igenom lägg lite plastprimer till 7. lägg en bas typ röd om bilen är röd 8. lägg klarlack OM det behövs inte om du använt dig av en solid bas då.


Stort tack för svaren, ska göra ett försök att lacka ner skiten själv


Ett tips, tröskelplasten är väldigt enkel att demontera så jag tycker du ska göra det och lacka prylarna löst. Du vinner både tid och får ett bättre resultat då.


Jag tycker du ska kolla med någon skrot vad ett par tröskelbreddare kostar, dom lackeringsbara (dom är släta original) är mycket snyggare än dom strukturerade, dom är nämligen inte delade på mitten.



Bilvård tvätta, polera och vaxa bilen

Innan du sätter igång att tvätta, laga och vaxa bilen är det viktigt att du har rätt utrustning och utrymme. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilvårdsfirma!

« Tillbaka