Ljusare lack än orginallacken.

Jag lackade en rostig skärm på en Renault Clio -99. Jag skacklade och slipade. Sen sprayade jag på en tunt lager lack, och ingen och igen tills det såg bra ut. Sen sprayade jag på med klarlack tunna lager tills det såg bra ut. Sen nästa dag så robbade jag bort allt små damm som fastnade lacken tills det såg bra ut. Polerade lite lätt och fint. Sen när jag rullade ut den ur garaget och tvättade av den så såg jag att det skillde lite på lacken. ( Jag använde vanliga sprayburkar) Jag har en bild här. Kan det vara så att lackbutiken har blandat fel? Eller tycker ni att det blev bra för att vara andra gången jag lackar med bruk. Jag har färgspruta och kompressor med det var billigare att lacka med burk. 3 dl lack och härdare för 190 kr Finns det inget "medel" som man kan puttsa på så det får lite mörkare färg?



Svar på inlägget: Ljusare lack än orginallacken.



Måste allt säga att det skiljde en hel del där faktiskt, annars var det ju bra gjort o så men undrar jag om du fått rätt färg


Jag gjorde det med en vanlig bruk. Det ända jag tycker som skiljer är att det är lite ljusare d.v.s blänker mindre. Tror ni att det är normalt om man lackar med burk?


Fråga 1. Kan det vara så att lackbutiken har blandat fel? Svar: Nej, denna syntom händer ofta med just silver och ljusare kulörer om man använder sprayburk. En sprayburk saknar mkt utav det som en lackspruta har vad gäller inställningar. Därför blir det på detta vis. Fråga 2. Eller tycker ni att det blev bra för att vara andra gången jag lackar med bruk? Svar: Tyvärr, det ser inte alls bra ut. Ta det absolut inte personligt. Men att säga det ser ok/ bra ut hjälper dig inte i lärdomen. Det som jag tycker ser dåligt ut är nyansen då, som du redan vet. Sedan att det saknas tillräckligt med klarlack. Jämför man med bakdörren så ser man spegelbild där. Medans ytan ser helt matt ut på "hundbenet" Undrarbetet vill jag inte säga något om, då bilden kan lura ögat. Fråga 3. Finns det inget "medel" som man kan puttsa på så det får lite mörkare färg? Tyvärr inte. Gör om, gör rätt som det heter så fint. Slumpa burken denna gång och kör med lackspruta nu när du har. Lycka till!


Nej har man fått rätt färgkod så ska det inte skilja så där mycket som jag tycker av bilden att döma att det gör. Så jag skulle nog åka tillbaka där du köpte färgen o fråga om de blandat rätt. Hur såg färgen ut innan du polerade den, likadan?


Ok, så när man är amatör så vet man detta alltså med säkerhet? Att som amatör komma och reklamera en sprayburk för fel nyans, kan bli svårt. Las basen korrekt inkl. dimvarv?


Jag kanske ska lägga på lite mera lager klarlack. Känns lite tunt


Prova det först, och se om du känenr dig nöjd efteråt. Nyans kan skilja p.g.a du lagt för lite klarlack, då metallicen inte får sin rätta lyster. Sedan så lägger man märke till din bättring mkt mera nu, bara för ytan inte är blank. Så matta ytan och lägga 2 lager klarlack till kan göra susen


Nuuu blev det bättre La på ett extra lager klarlack. Det är svårt att lacka metaliclack med bara burkar. Jag ska berätta lite om bilen: Det är en Renault Clio 1,4 -99. Den ägs av ett gammalt par som kör den sällan. Dom sköter om den med kärlek. Har alldrig "våldat" med den. Kör den inte på vintern. Dom bor i stan förståss. Den är mycket rostig under för att vara en -99. Lacken och underredsmassan håller på att släppa på vissa ställen. Det var t.o.m rosthål på skärmen. Bilen "småtickar" ibland. Det ända som är bra med den är att den drar lite. Den har ingen komfort häller. Jag lackade om den gratis för dom, men dom får betala för meterialet 300 kr ska jag ha. Uschh, jag gillar inte franskt. Skit bil.


smällar man får ta om man använder sprayburk. en billig lösning, man får vad man betalar för. du får nästan aldrig samma yta, glans och färgäkthet som med riktig lack på spruta, speciellt om det inte är en solid lack





Där ja, ser bättre ut nu


Jag tycker att det blev hur bra som helst nu. Jag tycker att det var en billig lösning som ger mera än vad man betalar för Man märker knapt skillnad Obs. jag har dålig kamera.


ok, såg den nya bilden först nu, blev betydligt bättre med klarlack.


Men du kan rubba upp den så allt damm försvinner . då blir de mer djup i färgen.



Bilvård tvätta, polera och vaxa bilen

Innan du sätter igång att tvätta, laga och vaxa bilen är det viktigt att du har rätt utrustning och utrymme. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilvårdsfirma!

« Tillbaka