Interiörtvätt Tygklädsel

Har anförskaffat mig en MB 300 CE, som luktar.. tja.. gammalt är kanske rätt ord. Har kikat runt på forumet efter några bra tips om interiörtvätt och det är ganska mycket spridda åsikter. Allt från lämna in till rekond, köp ångtvätt till använd Biltemas medel. Jag är intresserad av att göra det själv, och är inte sugen på att hyra maskiner. Är det någon som kan tipsa om bra medel som fräshar upp? Jag är aningen skeptisk till Biltemas produkter, vet av erfarenhet att det är att köpa grisen i säcken. Samt hur man går till väga. Ska man bara köpa något medel och gnubba med borste?



Svar på inlägget: Interiörtvätt Tygklädsel



Turtle klädseltvätt funkar rätt bra och Turtles "Odör remover" fungerade faktisk över förväntan i en bil där inredningen börjat möglat och jordkällar doften var påtaglig.


Nu kanske jag missufattar ditt inlägg men jag antar att du menar att du ska rengöra klädseln i bilen. Personligen har jag själv alltid använd vanlig Ajax allrengöring och vatten. (OBS detta kräver en våtdamsugare, en kupéfläkt är oxå bra för torkningens skull.) Blanda ca 1/2 kapsyl medel o vatten i en sprayflaska. Blöt sätet rikligt med medlet och gnugga med en mjuk borste, gnugga tills du får upp lite skum från medlet. Därefter är det bara att dammsuga upp så mycket vätska som möjligt, ett bra tips är att damsuga mot tygfibrerna. Upprepa på samtliga säten. När du är klar sätt in kupéfläkte i bilen på lämpligt ställ och sätt igång den, veva även ner rutorna lite så att fukten kommer ut från bilen. Torktiden för inredningen varierar efter väder men låt det stå så länge som möjligt. Om du är osäker på att använda Ajax så testa på en yta som inte syns.. Detta fungerar iaf bra för mig och jag fick tipset från en kompis som jobbar med recond. Lycka till..... Mvh



Bilvård tvätta, polera och vaxa bilen

Innan du sätter igång att tvätta, laga och vaxa bilen är det viktigt att du har rätt utrustning och utrymme. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilvårdsfirma!

« Tillbaka