Vaxa fram lyktorna.?

hej jag har en liten fråga det är så på min mondeo så har ljusbilden på mina fram lycktor börjat gulna. frågan är om det går att rubba upp eller något sånt. Mvh rille



Svar på inlägget: Vaxa fram lyktorna.?



polera kan du ju göra med något välkänt polermedel, typ 3M så kan det bli grymt bra. Vaxa och polera är två skllda saker så håll i sär dem. Vaxar man lägger man på ett skydd, polerar, rubbar du så avverkar du material och får fram ny fin yta=) Lycka till!


så jag tar bara rubbing och sen vax eller ? lite offtopic jävligt nice m635:a.


tackar och bockar=) vad är det för material på glasen? plast va? vad har du för rubbing? vaxet vetefasen om du ska ha, jag hade skippat det. Tänkte på då lyktorna blir så varma såkan vaxet bränna och missfärga men det är bara en tanke så någon annan får svara på just vaxet. Mvh Fredde


ja det är plats det sitter som en ljus bild inne lyktan.. nee jag har inte in handlat nå rubbing.. tips? inge dyr grejer.


testa sonax rubbing/lackrens...kostar väl en hundring. men kan inte garantera något med det men att rengöra och få bort små repor så funkar det. Värre om glasen är riktigt repiga. Då kanske man behöver ett grövre medel som avverkar mera och sen köra ett finare för att få det glasklart igen=) men du får helt enkelt testa dig framåt=) Ska ju finnas speciellt för glas/plast också men det kanske är lite overkill i detta fallet=) men oavsett hur du gör så blir garanterat bättre än att du inte försöker alls. Lycka till!


Autosol fungerar också


ja det gör det ju också=) det hade jag glömt av helt! där har du ett billigt alternativ.


Eller så hämtar du på skroten. Jag fick två såna där plast bitar för 20 kr.


skulle då aldrig köra rubbing på glas då repar man ju sönder dem mer än de va innan ju





funkar skit bra o rubba plast lyktor.


har du någonsin testat? tro det eller ej men du kommer bli förvånad över hur bra resultatet blir, det är ju inge grustag och vaselin som bli polermedel=)


efter som rubbing är till för och repa upp lack så de går och polera den bra sen .. så äre ju självklart man inte kör nått som repar på glas. smeta på lite rubbing på tex vindrutan och rubba runt de så ska vi se sen hur fin ruta du har sen... så ska man börja använda rubbing på lysen kan man lika gärna beställa nytt glas till dom .


Helt ärligt så vet du inte vad du pratar om. Först och främst är det ju poleringen som är själva avverkningen, och för det andra är glas såpass hårt så du inte kommer få repor lika lätt som på en billack. tror fortafarnade inte du ha provat. Du repar ju minimalt med rubbing men avverkning är en annan sak då trissan och rubbing samverkar...det syns knappt, tvättrepor är djupare.


Snälla min herre, prova först och sen kan man uttala sig. Glas är ett väldigt hårt material, och för att få bort torkarrepor på ex. vindrutan. Så behövs specialmaskinen med papper, som våtslipar rutan tills reporna är borta. Sedan poleras glansen upp igen. Proceduren är densamma som att våtslipa fordonslack. Är det en plaststrålkatsare, så går även dom att få som nya. Genom att antingen bara polera, eller våtslipa i olika steg och sedan polera upp glans. Det man får ha i tankarna, är att skyddsfilmen då slipas bort. Gjorde våtslipning+ polering på mina plastlyktor, och dom är lika fina nu, som när det gjordes i November -08.


Snälla Garagetfolk. Varför är det så många som kommer med tips i olika trådar, utan ha minsta vetskap vad man svarar på???? Vet man inte säkert, så håller man TYST. Ett svar man inte har en aning om hur rätt det egentligen stämmer, hjälper tyvärr inte trådskaparna. Ett par välmeningar från min sida, då nått så enkelt som detta kan göra ett forum oseriöst och okunnigt. Mvh Tobbe


meguiars har även lyktrenoverings sats så att kan man polera på plexi kan man nog polera ett par lyktglas utan problem. kör på du bara de kommer bli fint om du engagerar dig lite


Jag håller med! (även om jag själv har gett fel svar då och då)


Instämmer med föregående talare.


Eller så köper du nya insatser på ford. kostar inte många sedlar. Dessutom är dom i en annan plastkvalitet än dom som blev monterade original och håller extremt mycket bättre.



Bilvård tvätta, polera och vaxa bilen

Innan du sätter igång att tvätta, laga och vaxa bilen är det viktigt att du har rätt utrustning och utrymme. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilvårdsfirma!

« Tillbaka