Hur fixa djup repa i lacken, orsakad av något vasst :(

Efter att min 945 stod på gatan utanför huset en natt så hände detta. repa repor... Nån har roat sig med att repa lacken... En repa går ända från framblinkers till baklampan, men den är inte så djup så går förhoppningsvis att polera bort. Men de som är på korten är de djupaste på ena bakskärmen... Hur fixar jag detta lättast och så det syns minst ? Funkar det att ta ett lackstift och lägga i repan och sedan våtslipa och efter det polera ? Tar jag det på försäkringen så kostar det 3000kr i självrisk, men borde inte kosta så mycket att fixa själv, eller vad tror ni ?



Svar på inlägget: Hur fixa djup repa i lacken, orsakad av något vasst :(



Lite svårt att säga av att bara se på bild, är repan så grov så nageln tar emot när du drar den över? Du kan säkerligen "milda" av reporna med polering tillsammans med en kraftigare rubbing men risken finns även att du inte får bort det helt. Ser ut som nyckelskrap på 1a bilden och ser ut som det har trängt igenom lacken och ner i plåten, där tror jag inte polering hjälper. Finns säkert någon som kan tipsa dig lite gällande våtslipningen där.


Den första repan är ner till plåten. Typ alla repor känns om man drar med nageln över dom, även de ytliga... Men den grövsta repan är väl viktigast just nu att åtgärda, så det inte börjar rosta... Räknas en sån här skada som parkeringsskada eller skadegörelse ? Om det krävs en omlackering för att få det bra igen, så blir det att utnyttja försäkringens vagnskada, men hoppas på att kunna lösa det billigare...


Du kan nog få ut det som en skadegörelse. sen e det ju upp till ditt försäkringsbolag om dom vill betala pengarna å du får stå för självrisken. E kanske bättre trots allt att lägga i färg i reporna om de nu inte går bort av polering.


Ja det där går som skadegörelse, 1000kr självrisk, fast egentligen ska man kontakta försäkringsbolaget direkt när man ser det utan att flytta bilen. Detta för att dom (om dom vill) ska kunna skicka dit någon och kolla på skadan och så. Jag tycker du ska ringa fb och fråga.



Bilvård tvätta, polera och vaxa bilen

Innan du sätter igång att tvätta, laga och vaxa bilen är det viktigt att du har rätt utrustning och utrymme. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilvårdsfirma!

« Tillbaka