Rostlagning. hur få till bra skarv mot rätta lacken?

tja. håller just i detta nu på att rostlaga skärmkanter bak och hörn på en dörr. så frågan är hur jag ska maskera och så för att få en bra mjuk kant mot rätta lacken. har lagat rost tidigare och lackat om lite saker men får alltid en höjdskillnad mot skarven som inte går att polera bort helt. så jag uppskattar alla tips jag kan få då jag är näst intill helt okunnig inom området. jag vet att jag gör helt fel när jag maskerar. så antar att felet sitter där. när jag lackar hela skärmar, spoiler mm blir det fint och bra. OBS: burklackar nu när det är mindre ytor som görs om.



Svar på inlägget: Rostlagning. hur få till bra skarv mot rätta lacken?



bäst blir det väll om du inte maskerar alls och sedan polera på det för att få det så jämnt som möjligt.


hmm.. okej. jag ska testa att köra utan maskering på dörren nu. får se hur de går


Du kan ju maskera där du absolut inte vill få färg, och sen klippa till en bit kartong eller nåt som matchar området du ska måla. Sen håller du den kartongbiten några centimeter ifrån bilen när du målar, så slipper du en så "skarp" kant. Brukar bli bra


Såg annars i en guide förut att man kunde vika tejpen så att den inte fastnade runt området där man ska bättra så att det dimmas in färg där för en jämnare skarv.


Istället för att tejpa så maskeringskanten blir rak och synlig så viker du pappret/tejpen då får du en skuggkant som är lättare och polera bort


precis vad jag tänkte göra!


de ser förjävigt ut nu. men får se senare när de torkat ett tag så ska jag rubba, kanske de blir bättre



Bilvård tvätta, polera och vaxa bilen

Innan du sätter igång att tvätta, laga och vaxa bilen är det viktigt att du har rätt utrustning och utrymme. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilvårdsfirma!

« Tillbaka