Fråga angående rostlagning

tjaa jag vet hur man ska laga rost o så inte det jag vill få svar på. har kollat runt lite o så men inte fått fram nå svar på min fråga, så jag ställer frågan här ist. jaa ska man spruta på rostskyddet som är zinkspray direkt på det plåtrena området lr ska man spackla området först och sedan lägga på rostskydd ? på praktikplatsen sa en att man ska på med spacklet först och sedan rostskydd o lack . så det är vad jag undrar snabba svar tack



Svar på inlägget: Fråga angående rostlagning



nån som kan svara lr ? :S


Det finns olika skolor om det där och du kommer få olika svar. Några vill spackla på plåten då det fäster bättre, några vill skydda plåten och sedan spackla. Jag tror att det är viktigt att du arbetar ganska snabbt oavsett vad. Oxideringen påbörjas direkt då ytan blir plåtren. När det är plåtrent bör du alltså spackla direkt, eller spraya direkt. Sedan är det viktigt att få på lacken så fort som möjligt (då det torkat såklart) för att kapsla in plåten. Varmt garage är bra!


okej, men vilken skyddar bäst mot rost då ?


Enligt mig eller någon annan? Jag grundmålar alltid innan jag spacklar.


okej .. fan har kolla runt på nätet och alla säger olika många som jobbat som plåtslagare säger att man ska spackla först och dom som inte jobbat med det säger att man ska rostskydda först .. svårt o veta det bästa sättet då och det riktiga.


Rostskydd gör ingen nytta på spackel.. Spacklar man direkt på plåten kan man strunta i rostskyddet.


aha okej du ser du säger en sak o den andra en sak blir ju förvirrad . aja får rostskydda först då kommer det fram rost så får det göra det inte så mkt o göra då


enligt min mening så är de alltid bra att rostskydda först sen spackla för att förhindra mer oxidation på plåten eftersom spacklet har en viss luftfuktighet i sig innan de stelnar riktigt! va säker o grundmåla utanför spacklet och slipa upp ytan sedan för lackering.


aa okej då vet jag tack



Bilvård tvätta, polera och vaxa bilen

Innan du sätter igång att tvätta, laga och vaxa bilen är det viktigt att du har rätt utrustning och utrymme. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilvårdsfirma!

« Tillbaka