Avställning-Tänka på?

STÄLL DEN ALDRIG PÅ PALLBOCKAR! Chassit kan bli sne ifall du inte har den precis jämn på alla punkter! Bäst är att sätta på ett par skit fälgar + däck som du sätter i extra mycket tryck i. Här är min lista inför avställningen: 1.) Tvätta bilen ORDENLTIGT, även UNDERSIDAN (insidan är viktig också då unken luft kan uppkomma) 2.) Wax + polish så lacken för ett färskt skydd under tiden den står, så damm osv. inte repar 3.) Slänga på gamla däck så att mina däck inte blir platta och deformerade Alternativ till att inte ha gamla däck är att köra in högt tryck i däcken. Även om värme + ett par mils åk får däcken till det vanliga. Undvika att palla bilen då den kan bli sne ifall något pallblock får mer tryck än andra. 4.) Full tank. Ingen kondens ska få smyga sin in i bensintanken. Alternativet är att ha en snustorr tank, men det är betydligt svårare! 5.) Byta oljan + filtret. Köra en kort liten sträcka så allt blir smort med den nya. Sen låta den stå. 6.) Torrbollar som drar åt sig fukt, 1-2 stycken i bilen. 7.) Har man ett icke ventilerat garage så är ett hett tips att använda någon form av fläkt som får luften att gå runt i garaget 8.) Veva ner lite på en ruta så att luft kan komma in. (återigen unken luftmotverkning) 9.) Underhållsladdare på batteriet 10.) Smörja listerna 11.) Inte använda handbromsen, utan köra på ettansväxel



Svar på inlägget: Avställning-Tänka på?



en sak jag tycker är väldigt viktigt är att man någon gång med jämna mellanrum startar upp bilen och låter den gå en stund... förhindrar en hel del som annars kan strula när bilen står helt stilla under vintern..


Det bästa är att varmköra så att allt blir varmt



Bilvård tvätta, polera och vaxa bilen

Innan du sätter igång att tvätta, laga och vaxa bilen är det viktigt att du har rätt utrustning och utrymme. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilvårdsfirma!

« Tillbaka