Kan jag tvätta bilen med avfettning då den är vaxad?

Hej Min audi är vaxad med sonax flytande hårdvax och nu undrar jag om jag kan tvätta den med avfettning utan att tvätta bort vaxet? Vet att det finns flera olika avfettningar så nån får gärna säga vilken man eventuellt kan tvätta med. Tror jag brukar använda kallavfettning. Den är iaf köpt på okq8. Brukar även använda prick bort som också är köpt på okq8.



Svar på inlägget: Kan jag tvätta bilen med avfettning då den är vaxad?



jag kör oxå okq8 kallavfettning och mitt vax (oavsett märke jag provat) ryker när jag använder det tyvärr. sen behöver man kanske inte dränka bilen utan kanske bara sidorna etc


Det var fan de, jobbigt att vaxa bilen och sen tvätta bort skiten igen:/ Vad ska man använda för vax för att det ska tåla avfettningen?


behöver du så stark avfettning när du nyligen vaxat den då? det mesta ryker tyvärr med avfettning men det finns bättre grejer än sonax men det kostar en del...några exempel är lahega, fireglaze etc...


Det finns inget wax som tål avfettning. Isf får du köra på ett lackskydd


du som rekondar, specificera gärna vad proffsen använder för ett mer hållbart resultat=)


Fireglaze är att rekommendera, tåler avfettning osv. http://www.prorecond.se/webshop/index.p . ductId=142


Vad proffs använder beror helt på vad dom valt att arbeta med, men ett lackskydd som är ruggigt bra som finns på konsument förpackning är pps:en, dock måste man ha endel erfarenhet för att använda detta. Annars så rekomenderar jag att betala dom ynka tusenlappar det kostar att lämna in bilen för att få ett bra och beständigt lackskydd/konservering och en ordentligt grundarbete. Det lönar sig i det långa loppet!


Fireglaze är ett riktigt bra lackskydd, betydligt bättre än ett vax. Mvh. David. PS. Har några flaskor över om du är intresserad, skicka PM isf.


Vax tål avfettning. Av flera själ. Vaxerna är inte som de var förr och avfettningarna är mildare än vad de var förr. Jag har själv haft vaxade bilar och aldrig varit med om att vaxskyddet har blivit dåligt. Så JA vax tål avfettning om det är av mildare slag, kallavfettning håller det inte fullt lika bra för men å andrasidan en bil ska vaxas 4 gånger om året för att erhålla fullt skydd. Det är efter mina 6-7 års erfarenheter som rekondare. Men visst lackskydd är hållbarare men värdelöst om du har en svart bil för den kommer iallafall se ut som skit efter ett halvår om du inte vet hur man tvättar en svart bil.



Bilvård tvätta, polera och vaxa bilen

Innan du sätter igång att tvätta, laga och vaxa bilen är det viktigt att du har rätt utrustning och utrymme. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilvårdsfirma!

« Tillbaka