Tvättat, Polerat - tveksamt resultat =/

Hej! Gjorde i helgen en grundlig handtvätt på min A4a, tvättade med Sonax Glanschampo Efter tvätten torkade jag bilen torr med sämskinn. Polerade bilen med Turtle Wax Cleaner med Biltemas enkeltrissiga roterande maskin (ser ut som en vinkelslip). Körde med biltemas medelhårda trissa. Körde på väldigt låga varv. Var väldigt rädd för att bränna lacken så jag körde en sprayflaska med vatten som jag sprutade på trissan med jämna mellanrum. Använde max 4-5 kapsyler av Cleanern. Polerade med maskinen och polerade av med Turtle Wax polerduk (GALET JOBBIGT!!) Bilen blev väldigt blank och fin förutom att det har blivigt spår på huven som ser ut som att dom är i lacken och dom syns bara ur vissa vinklar. Hur får jag bort detta? Polera igen? Isf hur & med vad? Tacksam för svar! MVH / Matte



Svar på inlägget: Tvättat, Polerat - tveksamt resultat =/



Det låter som om du fått polerrosor, vilket ganska ofta förekommer på en mörk lack i komibination med att man avslutat med för hårda trissor och för grovt medel, en bidragande orsak är oftalite felhavande av maskinen. Men till lösningen på ditt problem, oftast räcker det med att köra ett/två varv till med polermaskinen och ett mildare medel och mjukare trissor , ett tips är att använda en oscillernade maskin från exempelvis biltema : art nr ,17-088 då dom är lite enklare att använda. Speciellt vid sista stegen.


Tack för tipsen! Men skall jag köra på med Polish, Cleaner eller finish? Tänkte prova på huven senare idag..


Vad är skillnaden? Kör med ett polermedel utan slipmedel så går det bra.


Avsluta med en Cyklomaskin och snällare medel. Då slipper du polerrosor. Ska du bränna lacken då får du jobba mycket hårdare. det går att polera så det ryker om lacken och trissan utan att man bränner. Brukade polera nästan alla bilar så fast med som du oxå gjorde med vatten. Gav grymmt bra resultat och väldigt lite rosor. Jag brukar sällan torka av polermedlet... jag tvättar bort det genom att tvätta bilen engång till. Blir det lite rester kvar gör det inget... kör bara på med nästa produkt. Däremot när du lägger vax/lackskydd så jag brukar använda en sprayflaska med mild avfettningslösning... kanske 1:10 och gå över för att bli av med allt fett så vaxet/lackskyddet fäster bättre. sen så lägg först på ett mycket tunnt lager vax.... låst ligga ca 20 minuter och sedan toppa med ett till tunnt lager. Vänta 20 minuter och sedan torka av helt. kanske låter som en heldags aktivitet men har man ett väl inarbetat system så spar man in ca 30 minuter per bil.



Bilvård tvätta, polera och vaxa bilen

Innan du sätter igång att tvätta, laga och vaxa bilen är det viktigt att du har rätt utrustning och utrymme. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilvårdsfirma!

« Tillbaka