Helt nya fälgar, rekomendation för fälgvax?

Har inhandlat nya fälgar till caben och precis fått hem dom från lack, så tänkte passa på nu då det inte sitter några däck på dom att vaxa dom eller liknande så att inte bromsdamm etc inte ska bita sig fast, någon som har ett bra vax att rekomendera? Sen då jag ändå skapat en tråd, bästa sätt att få bort emblem. Är det varmluftpistol lite lätt så klistret löses upp eller finns det något bättre? Mvh Marcus



Svar på inlägget: Helt nya fälgar, rekomendation för fälgvax?



vanligt hårdvax lär fungera,


Kör samma vax du kör på bilen, eller ännu hellre någon lackförsegling. Fungerar minst lika bra som dem produkter som saluförs som fälgvax och blir dessutom billigare.


Okej. Tack! Brukar inte polera/vaxa bilarna själv utan bara lämna iväg, så får prata med han som brukar göra det åt mig så får han fixa fälgarna också. Lättast och skönast att lämna bort;) Angående emblemen då, några tips? Gäller SE emblemen alltså och ev 9-3


Värm försiktigt och ta en trasa som skydd mot lacken och bänd med tex en liten spårmejsel, kan inte understryka nog hur viktigt det är att vara sjukt försiktig mot lacken! Detta fungerade ypperligt på mina runda "saab" emblem på huv och bagage.


Tack för svar. Precis sådär har jag gjort på mina gamla bilar, tänkte om det finns något nytt enklare sätt. Men det får bli sådär man får göra då.


Värm med något mindre farligt för lacken, en hårfön t.ex. Sen tar du en fiskelina och drar på baksidan Edit; Eller tänkte jag fel ang. emblem nu?


Ja fiskelina har jag hört ska fungera med. Nej precis det är emblemen, SE och 9-3 emblemen. Så alldeles riktigt


Angående fälgarna: Har du klarlack på dem ska det bara vara att tvätta av dem så försvinner bilägg dammet! Men ska du vaxa är det bara att köra på med ett lager FireGlaze! Klockrent, Kör på hela bilen vet ja!!!



Bilvård tvätta, polera och vaxa bilen

Innan du sätter igång att tvätta, laga och vaxa bilen är det viktigt att du har rätt utrustning och utrymme. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilvårdsfirma!

« Tillbaka