Få tillbaka den svarta färgen på listerna? Saab 900 Turbo -97

Hej alla tvättgalningar därute! Nu har jag tvättat min bil noggrant och fint i vilken stund jag upptäcker att listen som går under dörrarna på bilen är matta och börjar bli lite gråa... Har ni någon bra erfarenhet av detta samt lite väl användbar kunskap om hur man bäst får reda på detta? Finns det några bra knep därute för att få tillbaka den riktigt fina, djupa svarta färgen på listen? /Bassan Saab 900 turbo -97 (SVART)



Svar på inlägget: Få tillbaka den svarta färgen på listerna? Saab 900 Turbo -97



Prova vinylgele eller om du kan,lacka listerna=)


Jag brukar köra med värmepistol på lister som blivit matta. funkar inte riktigt på all typ av plast men dom blir som nya bara köra lite försiktigt fram och tillbaka och inte hålla för länge på samma ställe:)


Värmepistolen är din vän! Funkar UTMÄRKT! Sen behandla dom med någon form av listsvärta.


Låter som om jag ska prova värmepistolen! hehe, hoppas att jag inte tar i för mycket bara! Tack för alla goa tips!


Borde inte värmepistol bara göra listerna mer spröda och göra dem lättare att gå sönder?


Concept Vista är klockrent plastmedel.


Concept Vista är klockrent plastmedel.


Håller med till fullo!


även Allbrite Renu it funkar jäkligt bra..





säger bara gekås i ullared haha där finns det grejer


Turtlewax har ett medel som heter black chrome. Det fungerar bra. Annars är väl back to black en klassiker? Värmepuffra fungerar ofta bra, men har sett skräckexempel också.


Jag har dåliga erfarenheter av dessa medel dock, efter nån tvätt så är de lika dassiga som förut. Om man använder hjärnan när man värmer listerna så är det inga problem alls.


För mig höll det hela sommaren.. Angående värmepuffra så säger jag bara att jag har sett skräckexempel, dvs att det finns alltid en risk att det går illa. Men absolut som både du och jag säger så fungerar det oftast bra.


Biltemas black wax är bra.. Ser ut som skokräm ungefär


maskera o köp bumperpaint, blir skitbra om du är duktigt me sprayburk


japp, och håller i någon vecka.


Länge leve sökfunktionen! Må den välsigna detta forum i framtiden från trådstarter som denna! http://www.garaget.org/forum/viewtopic.php?id=128828


Länge leve ironi!


Det var ingen ironi i det jag skrev, onödiga trådstarter förpestar forum. Här får du ytterligare en länk http://www.garaget.org/forum/viewtopic.php?id=136997 *Tråd låst*



Bilvård tvätta, polera och vaxa bilen

Innan du sätter igång att tvätta, laga och vaxa bilen är det viktigt att du har rätt utrustning och utrymme. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilvårdsfirma!

« Tillbaka