Risker med att lägga underredsbehandling och body i kyla?

Hej! Jag skall göra lite mer arbeten på min bil i vinter, då bland annat lägga en ny underredsbehandling, och även lägga body på reservhjulsbaljor och vissa utsatta ställen. Men då jag inte har någon större lust att stå inne i garaget, dels för röken, lukten och sölet tänkte jag att det är ju självklart bättre att stå utomhus. Men hur fungerar det att lägga dessa behandlingar nu när det är kallt, är det någon fara eller går det bra bara man kör in bilen i garaget för att torka? Gör det ju självklart inte någon fuktig dag, och minsta temperaturen lär bli allra minst +5 grader. Behandlingarna lägger jag med tryckluftsdriven spruta, ingen sprayburk. Har någon erfarenhet av detta, eller vet om det finns risker/nackdelar med detta? Tacksam för svar!



Svar på inlägget: Risker med att lägga underredsbehandling och body i kyla?



Torkar nog när det är varmt. jag skulle köra på. torka av allt med något rengörings medel först bara. och slipa om man är seriöst


Är inte säker men jag skulle kunna tänka mig att fukt kan lägga sig och få det att lossna. Men det är bara en teori. Nån får gärna rätta mig.


Är det några minus grader så är ju luften mindre fuktig utomhus. Och jag antar att han har bilen i garaget normalt då han mekar där om jag fattade rätt. Så då borde den vara torr och fin


ajjemen, stått inne i värmegarage de senaste månaderna nu så det lär kannast vara så fuktigt under Tackar för tipset om minusgrader, det kan stämma!



Bilvård tvätta, polera och vaxa bilen

Innan du sätter igång att tvätta, laga och vaxa bilen är det viktigt att du har rätt utrustning och utrymme. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilvårdsfirma!

« Tillbaka