Behandla öl-spill i baksäte

Hej, som vi alla vet var det nyår igår och de flesta festade antagligen lite hej vilt:D Jag och min flickvän fick bråttom till en fest igår så jag lade påsen innehållande ölen i baksätet utan att tänka mig för. Senare märkte vi att en öl hade gått sönder och spillts ut överbaksätet. Hur behandlar man detta och vad kan det ha för följder (Mögel, lukt mm)?Svar på inlägget: Behandla öl-spill i baksäteVar med om samma i jettan igår, fast de hamna på golvet.


Fick en bok i julklapp om och med Bosse Bildoktorn. I den står de en jädraranama en massa tips, som i vissa fall kan ses helt onödiga, men bevisligen INTE. Bosse säger i boken att ju förr man angripen en "fläck" desto lättare är det att få bort det. När det har torkat och det fortfarande är fläckar rekommenderar han för Öl att man gnuggar med tvålvatten eller sprit. Nu verkar det ju dock som att de är rätt stora mängder, men jag kunde inte av texten läsa om det var fläck kvar eller om de bara var fuktigt. Men för fukten kan jag tänka mig det är bäst om du har en avfuktare i bilen under en natts tid, eller om du helt enkelt tar ut baksätet och låter det torka ordentligt. Bara det blir torrt på en gång är de ju inte någon större fara för mögel. /S_Henjer


har för mig att en kusin till mig använde mjöl. men de vågar jag inte riktigt säga att du ska använda. Man får ju dammsuga ur bilen duktigt och använda textilrengöring då såklart.


kort och gott rekond


skaffa en spraytub mä tyg/matttvätt. spreya på å låt verka sen så torkar man bort de. kanske får upprepa de 1-2 ggr fö bästa resultat.


Jag har också detta problem.. råkade spilla ut en burk öl på matten i bilen på nyårsafton "host"... Det va ju okej när det va minusgrader ute , hade glömt att jag hade spillt öl i bilen. Tills igår! när det blev plusgrader! Fan det lukta ju öl o sprit i hela bilen. Jobbigt värre alltså :p


För att få bästa resultat så är det nog bara att lämna in bilen på rekond!


elle drick inte öl i bilen..hehe


hehe ja det är ju egentligen det bästa

Och billigast


+1 på den. Dock kan man ju köpa allehanda klädseltvätt och testa med, samt sen suga upp med damsugaren. Byt påse på en gång sen bara.


Japp så de gör på rekondverkstäderna, själv praoat där. Skiljer dock endel på Smart-medelerna och de jag prövat på mekonomen när jag körde lite svart på släktingarsbilar. Den fräsha "Rekondlukten" höll bara i någon vecka. Så anledningen att syrran fortfarande vill ha det gjort med skit medel är ju ett redigt tecken på syskonkärlek heheBilvård tvätta, polera och vaxa bilen

Innan du sätter igång att tvätta, laga och vaxa bilen är det viktigt att du har rätt utrustning och utrymme. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilvårdsfirma!

« Tillbaka