Få tag i rätt lack som har rätt nyans i Linköping gärna

Jo köpte en sådan där bättringsburk på mekonomen outlet då de sålde ut. Dom där små sprayburkarna som man får pensel med också. Hittade min färgkod 406-3 mörk blå metallic o gav 10 kronor för den men den räckte ju liksom inte till de saker som skulle lackas inne i bilen. Hittade då en större burk på Meca o glad i hågen började jag grunda med plastprimer först o sen på med lacken, sedan klarlack på det men slutresultatet på den delen skiljde sig rätt mycket, den var mycket mörkare än den jag köpte på mekonomen o ändå var det samma färgkod:mad: Besviken blev man då allt annat vart snyggt med den färgen man köpte först o sen blir det såhär Iaf något tips på var man kan åka för att få tag i rätt nyans o som inte kostar skjortanSvar på inlägget: Få tag i rätt lack som har rätt nyans i Linköping gärnaEnkelt.. Du måste använda samma märke på sprayburken för att få rätt nyans. Skiljer alltid, och den med närmast rätt org. nyans är den som blands i burk. Dom från ex Meca, Auto-experten m.m.


OKej för den på Meca var från deras utgående sortiment då de skulle sluta med färg. Så den från mekonomen var ju mer lik tyckte jag men kan ju vara så att det ska vara den mörkare med


Vissa färghandlare & bildelsfirmor blandar "riktig lack" efter din färgkod & fyller på i sprayburkar, (alltså inte färdiga burkar som jag gissat du köpt tidigare) det är det bästa du kan välja om du ska ha hållbarhet & kvalitet på sprayfärgen. kolla dock om det går ihop med den grundfärg du använt. sen kan nyansen på grundfärgen avgöra slutresultatet åxå.


Helt sant. Jag utgick från att han handlat det från Meca, men skulle jag kanske inte gjort. Däremot ska inte grundfärgen avgöra nyansen om man lägger en täckande bas.


Jag har då sett skillnader i nyans om man lägger en metallic sprayfärg på antingen ljusgrå eller mörkröd grundfärg, trots att jag lade 2 lager med metallic


Silver har sämre täckförmåga än många andra kulörer. Sprayburk är ej toppkvalitè att lägga färg med. Så 3-4 lager kan behövas istället.


Okej så åka till mekonomen asså o be de blanda till sprayfärg mao?


Ja, är det bästa. Sedan endast köpa från dom till det fordon du arbetar med. För att undvika det ska skilja i nyansen.


Kanon då har man lite mer kött på benen, man tackar o bockar

Jo var in på mekonomen o skulle be de blanda till färg men det hade de inte tid med hmm iaf så kunde de beställa hem o jag frågade om klarlack men det behövdes inte sa de då den de beställde hem var oljebaserad, mig veterligen måste man väl klarlacka en metallic oavsett eller är det något speciellt med oljebaserad? beställde iaf hem o 400 ml skulle kosta 105: - rimligt pris ändå tyckte jag. Hoppas bara det är rätt kulör nu så denna inte också är mörk


Oljebaserat? Ska du lacka trämöbler? Så vitt jag vet finns det bara lösningsmedel och vattenbaserad. Metallic lösningsbaserad och alla vattenbaserade kulörer behöver alltid klarlack.


de ska alltid vara klarlack om du ska ha de blankt och tåla stryk


Jo jag blev ju lite fundersam med men han sa oljebaserad, aja blir spännande o se imorgon:D


Meddela gärna i denna tråd sedan. Vore snällt, är nyfiken vad du tycker


Ja det ska jag absolut göra, mycket spännande som sagt


finns solida lacker så slipper man lägga klarlack.


Gammal tråd jag vet, men vill ändå tipsa om Östermans, de blandar vilken färg du vill o inte alltför dyrt heller om jag minns rätt. Det ligger på Torvinge området.Bilvård tvätta, polera och vaxa bilen

Innan du sätter igång att tvätta, laga och vaxa bilen är det viktigt att du har rätt utrustning och utrymme. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilvårdsfirma!

« Tillbaka