Behöver snabb hjälp på vad jag ska beställa (lackskydd)

jag ska beställa lite schampo osv från prorecond och tänkte då samtidigt prova något lackskyddspaket. har tidigare bara vaxat bilen, men är nu lite sugen på lackskydd. vad ska jag välja av dessa paket:? 1 st Power Finish, 1 st Super Finish, 1 st Final Touch 1 l, 1 st Fireglaze och 1 st extra soft microfiberduk. Lahega polerpaket. Innehåller 1 st 11, 1 st 17, 1 st 37 A+B.Ord.pris 1237:- Menzerna Polerpaket. 1 st Powergloss, 1 st Power Finish-Intensive Polish och 1 st Final Finish eller Super Finish, 1 st Sealing Wax. jag har en maskin från biltema med två trissor! tacksam för all snabb hjälp!!!Svar på inlägget: Behöver snabb hjälp på vad jag ska beställa (lackskydd)Lahega kan jag rekomendera, bra grejer! Efter det så Fireglaze paketet... Sist menzerna paketet pga att det bara är polering och ett vax som ramlar av efter en stark avfettning.(Vad andra har sagt om det)


1 st Power Finish, 1 st Super Finish, 1 st Final Touch 1 l, 1 st Fireglaze och 1 st extra soft microfiberduk. Utan tvekan!! Där får du med grymt bra grejor..


det fick bli grejer från lahega. hoppas man blir nöjd!


Det tror jag absolut Lycka till med polering & lackskydd!


Tack tack. Vad är speciellt med 37A+B? Lägger man på det i två steg?


Det är ett riktigt 2 komponents lackskydd, vet inte exakt hur detta läggs. Men du bör få med en utförlig instruktion. Dom andra paketern innehåll 1 komponents lackskydd respektive ett vax, vilket gör att jag rekomenderade Lahegas då du fick ett ordentligt 2 komponentsskydd som ska hålla 1år.


Brightguard kräver liksom alla andra typer av lackförseglingar ett noggrant förarbete. Bilens lack rengörs och avfettas omsorgsfullt så att smuts och eventuella vaxrester avlägsnas. Oxid, repor och fläckar poleras bort med fingraderat polermedel så att bästa ytfinish erhålls. Därefter påförs Brightgard moment 37A som tränger ner i lackens porer, häftar fast och ger maximal vidhäftning åt efterföljande lager. När sedan ytan har torkat appliceras Brightguard moment 37B som omedelbart på kemisk väg häftar samman med det första lagret och skapar ett maximalt skydd mot smuts, luftföroreningar, vägsalt, surt regn, solens UV-strålar, biltvättkemikalier och mycket annat. Vägsmuts och andra föroreningar förhindras dessutom att fastna på lacken på motsvarande sätt som tidigare. Med Brightguard som skydd, har tvätt- och regnvatten endast möjlighet att pärla sig på lacken under en begränsad tid efter behandlingen. Därefter avtar vattenpärlandet och som en direkt följd av detta även uppkomsten av kalkringar på lacken. När stora vattenpärlor bildas på lacken och solens strålar träffar dessa kan dessutom dessa vattenpärlor fungera som brännglas med förödande verkan mot lacken.


utförligt svar, men menar du att det inte är ett bra skydd någon längre tid, eftersom det är lätt att få kalkfläckar när inte vattnet längre pärlar sig???


Källa på det ?? EDIT: Första länken när man googlade på namnet, http://www.lahega.se/viewartikel.asp?id=2

Det är ett mycket bra skydd för lacken. Vill man att vattnet ska porla sig en länre tid så kan man använda ett enkelt sprayvax eller ett schampo med wax. Kan varmt rekomendera detta tex http://shop.bollnasbilvard.se/autosmart . c-212.aspx


Har man ett riktigt bra lackskydd och tvättar rätt så pärlar sig vattnet efter ett år med, utan massa fuffens;) Mvh


Jag har själv PPS, som sägs vara grymt bra.. ska bli spännande och se hur det ser ut om ett par månader. Vet att Lahega inte är ensamma om detta fenomen, utan att Smartabs lackskydd också har dålig "pärlning" efter ett tag...


Källan är från den länken du skrev i ditt inlägg.Bilvård tvätta, polera och vaxa bilen

Innan du sätter igång att tvätta, laga och vaxa bilen är det viktigt att du har rätt utrustning och utrymme. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilvårdsfirma!

« Tillbaka