Vatten framför förarstolen :S

hoppas iaf detta inlägg hamna rätt nu, annars får ni tillrättavisa mej det är så att min bil stått stila några veckor nu... å nu när jag gick ut upptäckte jag en stor vattenpöl under mattan framför förarstolen :S vet inte hur länge den varit där... men för ca 2-3 veckor sen fanns den inte iaf... har tömt ur vattnet å torkat så mkt som de bara gått... bör man göra ngt mer? lr e de bara å låta det torka upp av sej själv? å vad kan va orsaken till detta? har aldrig blivit så tidigare :SSvar på inlägget: Vatten framför förarstolen :Sskit i dränering vid huven som gör att vattnet rinner in istället.


Hejsan! Antingen så läcker din bil vatten utifrån. Det du kan göra är att plocka ur mattan ur bilen o torka den. eventuellt sätta in en kupevärmare i bilen och låta den torka ut mattan. Är du säker på att du inte har glykolläckage förrestn? Har värmepaketet/värmekontrollventilen pajjat så brukar det just läcka in glykol på mattan vid förar sätet kolla glykolbehållaren under huven och se om den sjunkit. Mvh:Torbjörn


stämmer nog de där med glykol läckage va bara halva behållaren ung... vad är det jag måste byta ut isf?


ifall det är glykol så är det ditt värmepaket som ska bytas


hmm... kan man nödlösa sålänge genom å koppla förbi värmepaketet? så kan man åtminstone köra bilen utan fara.


det går ju 2 slangar in till torped väggen, en där glykolen går in o en där den går ut, du kan ju klämma ihop en av dem eller koppla ihop dem så de inte går in i värmepaketet. Vet dock EJ om detta är att rekomendera. det du kan göra är att ha med dig vatten när du kör i bilen o fylla på mens om. Men rekommenderar att byta de så fort som möjligt i alla fall!


ja det var dom jag tänkte koppla ihop ja... men vågar inte det om det inte är 100 säkert att det är ofarligt


Kör värmereglaget på kallaste och starta helst inte kupefläkten alls om du nu måste köra. På så vis stänger du till värmekranen.


finns tuvärr ingen värmekran på golf 2 men det gåt att kolla ihop slangarna innan värmepaketet med hjälp av ett rör. Gjorde detta på en golf där värmepaketet gick sönder en sommar och var tvungen att åka vidare Helt ofarligt att göra det dock kan det vara skönt med värme ibland

ingen värmekran? vad reglerar då värmen?


Värmepaket och reglage? Jag smällde mitt på Vr6an i somras, kopplade då förbi paketet med en rörbit och körde på, det funkade fint i 5 månader tills jag ställde av den iaf! Mvh


samma för mig, det funkade kanon att koppla för bi det, Sätta ett rör innitu slangarna å sedan 2 klämmor så det e tätt, funkade kanon för mig iaf..


kan vara karanen som läcker medBilvård tvätta, polera och vaxa bilen

Innan du sätter igång att tvätta, laga och vaxa bilen är det viktigt att du har rätt utrustning och utrymme. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilvårdsfirma!

« Tillbaka