Billig oscillerande maskin med dubbla trissor.

Här diskuterar vi de billiga dubbeltrissiga oscillerande maskinerna. I flera trådar har vi nu kunnat läsa att dessa billiga maskiner duger gott åt oss "hobbyputsare". Ni som köpt eller använt dessa kommentera gärna vilka som funkar bra, vissa kanske har höga vibrationer eller låter som en tröskverk? Clas ohlsson har en maskin av märke cotech för 499kr: http://www.clasohlson.se/Product/Produc . d=62886863 Biltema har en av eget märke för 299kr: http://www.biltema.se/products/product. . emId=98894 Rusta har en av märket bruksbo för 399kr: http://www.rusta.se/polermaskin_dubbel_ . 51025.html Micro 449kr: http://www.micro.se/bilvard/polermaskin . iii-104646 Alla verkar ligga på 350w men rustamaskinen verkar sakna varvtalsjustering vilket de andra har, dock verkar dessa ligga i helt olika varvtalsområden. Tänkte själv prova att köpa en av dessa i sommar.



Svar på inlägget: Billig oscillerande maskin med dubbla trissor.



Denna maskin gillar jag funkar perfekt!!! http://www.prorecond.se/webshop/index.p . ductId=363


Enda skillnaden på denna jämfört med de andra verkar vara ett lite högre pris??


japp man får vad man betalar för!!! den vibrerar inte mycket och låter i så mycket heller så så får du med massa trissor om du köper just där.... + massa annat gött


vad menas med oscillerande?


Rotera = Fullständigt och repeterande vrida symetriskt runt kring sin axel i samma riktning - åt vänster eller åt höger. Oscillera = Regelbundet svänga fram och tillbaka längst en cirkulär linje. En oscillerande rörelse fullbordar sällan en vinkel som är större än 360 grader innan den kastas om. Röra sig palindromiskt = Beskriva en fram och återgående rörelse längst en rätt linje, som exempelvis kolvarna i en förbränningsmotor. Rotera excentrisk = Rotera dock utanför medelpunkten, d.v.s. kasta runt sin axel enligt en icke symetrisk rörelse. Exempel på excentriskt roterande maskiner är många - dock inte alla - slipmaskiner med cirkulär platta. En oscillerande rörelse är alltså ingen fortlöpande och återupprepad cirkulär rörelse åt samma håll utan den är istället resultatet av två halvcirkulera rörelser vardera i motsatt riktning, en till vänster plus en till höger. Exempelvis beskriver en elektrisk tandborste av fabrikat Brun en oscillerande rörelse. Ett annat exempel är de slipmaskiner som har en rektangulär platta


micro har en maskin också! Den ser likdan ut som biltemas men den är grå


Har lagt till micromaskinen i första inlägget. Vi skulle behöva lite recensioner av dem! Det finns säkerligen flera här som använt någon av dessa, skriv några rader.


Jag köpte Rustas cyclo och jag är nöjd med den Sen får man tänka på att man inte lägger för stor tyngd på maskinen när arbetet utförs. Låt maskinen och medlet gör jobbet!


Det är faktist EXAKT SAMMA MASKIN som alla visar, bara olika märken. Jag köpte en från biltema förra veckan, har iofs inte testat den på riktigt än men den verkar va ok. Lägg bara inte för mycke tyngd på den. Maskinens egna tyngd är bäst!





Varför ska man ha en oscillerande med dubbla trissor? Varför inte en som roterar helt, och har enkel trissa...?


Mycket större risk att man bränner lacken med en enkel trissa, för de som inte är vana att använda en sådan.


Jaså... Ja man ska kanske inte hålla den på samma ställe hur länge som helst, men det fattar väl alla? Jag är själv nybörjare, och de gångerna jag polerar bilen så är det med en roterande maskin med enkeltrissa, och det är inga konstigheter Men är det ingen skillnad i resultatet då?


En maskin med enkel trissa är det ultimata till polering. En maskin med dubbla trissor är det ultimata för vax, då den rörelsen som ni beskriver tar bort eventuella små polerrepor som brukar bli efter polering. Som jag fattat det i alla fall, rätta mig om jag har fel :-)


Den maskin med enkel trissa har en mindre anläggningsyta mot lacken eftersom man vinklar maskinen och att den inte är oscillerande, Dvs högre friktion, Dvs större risk att man bränner lacken. Angående om vad som är bäst att använda för polering lr vaxning är hugget som stugget för amatörer, dvs oss som inte är riktiga proffs. Vaxet brukar man lägga på för hand. Det ska man inte polera med, bara läggas på och verka, sen torka av. Läs det senaste numret av Bilsport. Summarum:Man får lättare repor av en maskin med enkel trissa än en som har dubbla, pga som jag sa innan angående friktionen och anläggningsytan. Trevlig helg på er alla nu!


hur är de där med dubbla trissor på att få upp den röda färgen när den är blek?


Jag har använt Biltemas maskin och den funkade hur bra som helst. Polerade en bil och en båt med bra resultat. Ska köpa mig en sådan själv. MVH. Alex


Den var rosa förut - Biltemas dubbeltrissa, autorange paintcleaner och sealent wax har gjort det resultatet.



Bilvård tvätta, polera och vaxa bilen

Innan du sätter igång att tvätta, laga och vaxa bilen är det viktigt att du har rätt utrustning och utrymme. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilvårdsfirma!

« Tillbaka