Ta bort rost från bil!

Hejsan garaget.org! Hade en massa färg som flagnat på undersidan av bildörrarna och under bildörrarna över hela bilen... Nu har jag alltså skrapat bort detta och slipat med sandpapper. Ändå försvinner inte all rost. Frågan är nu: Vad ska jag göra? Ska jag ta bort mera rost med hjälp av verktyg, eller räcker det med att stryka på något medel som äter upp rost? Här är bilder på spektaklet:



Svar på inlägget: Ta bort rost från bil!



Det där skulle du nog ha blästrat bort.


blästra skitet så ska du se att det försvinner


Hej igen! Jag har bestämt mig för att införskaffa en bläster nästa år och ska härmed måla över det som syns på bilden... Först hade jag tänkt applicera ROST STOPP från Corro Protect, som är en rostskyddande grundfärg och ska kunnas appliceras på även rostade ytor. Efter detta, kan jag då spraya på bilens täckfärg och därefter flera lager klarlack, eller går jag miste om något? Väldigt tacksam för svar!


Hej, fixade rosten på min bil i höstas. Man kommer åt all rost med stålborste skiva. Köpte en vinkelslip: http://www.jula.se/vinkelslip-750w-125-mm-010306 Och en "stålborste" skiva: http://www.jula.se/stalborste-256047 Och spackel: http://www.jula.se/bilspackel-001711 Först så slipade jag borta färg och rost med vinkelslipen, sedan på med biltemas rostätare, väntade 12h, penslade på lite till, 12h efter det så slipade jag bort allt. Sedan tog jag och spacklade, enligt beskrivning på förp. Sedan slipade jag, drog på rostskydd (biltema) och sedan färg, och till sist klarlack


Inte använt just det märket, men rostätare/stopp (som omvandlar rost till...något annat) fungerar oftast bra. Det du missar är möjligen spackla.


hittar du någon som har por15 på hyllan så köp det !! riktigt bra grejjer, dock skit svårt att få tag på då det tydligen var för starkt. sen spackla och måla


Det finns att köpa. http://malmmotors.se/rostskydd/


har du låtit det där står sedan i måndags får du nog slipa lite t


där va de riktigt bra grejjer dock är det som många har sagt bäst att blästra innan ...



Bilvård tvätta, polera och vaxa bilen

Innan du sätter igång att tvätta, laga och vaxa bilen är det viktigt att du har rätt utrustning och utrymme. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilvårdsfirma!

« Tillbaka