Vax på plast lister :(

Jag har fått vax på plast listerna, har blivit riktigt fula vita märken överallt. Har provat med plast och gummi "cleaner" men det hjälpte inte. Tips?



Svar på inlägget: Vax på plast lister :(



Kort och gott, Yes!


Extra drygt nu 25% mer


anväder mig av denna, kanon bra blir http://www.biltema.se/products/product. . emId=83021


Finns ett medel som heter "Dewax" från Lahega. Å det e super bra!


Helt vanlig matolja funkar med! Blir riktigt svart och fint


Eller Vinylshine:D


YES funkar fint som nämt. Och sen köp vax som inte lämnar vita fläckar efter sig. t.ex autosmart polish med hårdvax eller supergloss då har du inte detta problem nån fler gång.


ja. eller maskera listerna.


haha skön svar adde





ja säger lycka till.... tittade på min v70 om ja skulle maskera några lister så behöver tejpen vara typ 1mm bred vid handtag och fönster m.m de går ju fan inte att göra sånt.....kommer ändå lossna vid polering...


Hjälper ju att få bort vaxmedel i efterhand genom att maskera på de då


Nej. men innan? eller så får man väl smeta på valfritt vinylmedel på listerna innan man polerar.


vinyl shine är inte fel att ha på listerna innan man börjar, funkar även till att tvätta bort de rester som blir... så prova med något sånt... annars brukar man som sagt maskera listerna, men visst, många är så små så det får man leva med ifall man inte plockar bort dem eller vinylputs som sagt...


jag var så pass duktig och maskerade listerna. Dock lite klumpigt att dra bort tejpen vid full solsken. Allt är just nu en jävla sörja/Insektsfångare. Hur tar jag bort detta klister, fullt omöjligt!!


Ingenting är omöjligt! Surt om du vaxat bilen bara, för kallavfettning löser dessa limrester. Tyvärr även vaxytan.


Om jag har fått vaxrester på lister med mera så brukar jag ta en ren trasa och lite lacknafta på och dra över listerna.. Det brukar funka bra så länge man inte tar på lacken.


Jag har nästan precis använt plast och gummivax på min 850 och det vart riktigt bra. Kanske kan vara något? Du kan själv kolla in skillnaden på min bil så får du se:) Länk: http://www.biltema.se/products/product. . emId=83070


Ta mig inte fel. Men "riktigt bra" produkt kan det väl inte vara när listerna är helt flammiga? Detta inlägg gör jag med tanke på dom som undrar vilken produkt man ska ha, och sedan går till Biltema och köper denna produkt. Sen står dom där och blir besvikna. Vista från märket Concept om ni kan hitta det. DET är däremot riktigt bra, just till Volvolister som gärna vill vita sig. Blir som en emaljyta efteråt. OBS: får ni på lacken så torka av omedelbart, annars torka det in på lacken och blir besvärligt att få bort.


Va säger du?? Flammiga vart dom då inte, då får du väl komma hit å kolla på listerna live. Men jag är alla fall glad att de blev en sån skillnad om man jämför med förut. För 55 spänn vart de bra.



Bilvård tvätta, polera och vaxa bilen

Innan du sätter igång att tvätta, laga och vaxa bilen är det viktigt att du har rätt utrustning och utrymme. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilvårdsfirma!

« Tillbaka