Biltvätt i automat

Dum fråga... Biltvättar av typ OKQ8 och Statoil m.m., spolar dom vatten med högtryck på undersidan? Jag har nämligen ett litet hål i sidan på bränsletanken på en V40 och undrar om det är risk för att vatten kommer in där?



Svar på inlägget: Biltvätt i automat



Det är vell olika på helmia här i byn så kan man välja olika pogram där det spolar på enderredet på endel pogram


Sen så tvättar man inte bilar i automattvättar..


va ska man tvätta i automattvättar då? porslin? kläder?


+1 på v70in som mor min har så är det ganska fina repor efter automat tvätten!


Om automattvättar kan man diskutera länge, alla har sina åsikter,erfarenheter och envishet.. Sanningen är dock att en ny fräsch automattvätt lämnar lacken i bättre skick en diverse handtvättar. Du får mycket mikrorepor när automattvättar piskar upp bilen, dessa repor syns bara i vissa ljus och går enkelt att rubba eller tillochmed bara polera bort... Tvättstationer där du stoppar i polletter och kör något sorts tre-stegs program så är det mycket större chans att du får riktiga repor som inte försvinner utan en redig rekond i bästa fall.. Samma sak med schampo,hink & vatten framför garaget hemma. Folk slarvar med att skölja ur svampen och byta vatten, så i efter 1 år så ser man sträck här och var över hela bilen. Men det är förstås bara min åsikt (: ONT: Om du köper ett tvättprogram med underspol så är det en svag högtryck stråle som är fördelad jämnt under hela bilen. Tror absolut inte du behöver oroa dig för tanken, så länge det inte är ett stort hål. Chansen är större att det kommer in vatten när du kör på motorvägen i ösregn. Lycka till -R


Det beror på vilket tvättprogram du väljer (När det gäller statoils tvätt) Guld och diamanttvätten har underspol (om jag inte minns helt fel) och då är det högtryck som gäller. //slickk dee (Jobbar på statoil)


Tack för svaren!



Bilvård tvätta, polera och vaxa bilen

Innan du sätter igång att tvätta, laga och vaxa bilen är det viktigt att du har rätt utrustning och utrymme. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilvårdsfirma!

« Tillbaka