Tvätta under bilen

Tja Jag är på jakt efter nåt ställe i Göteborg där man kan lyfta bilen och tvätta underredet. Följdfråga blir då, ska man akta sig för nåt där under? Är en volvo s70. Ska man spruta på avfettning och köra med högtryck och så e det bra sen eller ska man gå över med borste eller liknande? Tacksam för svar. ps. hittade inga trådar om detta.



Svar på inlägget: Tvätta under bilen



Varför inte sticka till en mack och tvätta den där. Där finns det ju underredsspolning.


jag vill gå under och göra det själv och samtidigt kolla grejerna, kolla om det finns nåt rost mm. Aldrig att jag kör in i en borsttvätt om det nu var det du menade.


Finns väl någon OKQ8 mack med Gör det själv hall?


brukar dom ha lift i samband med tvätthall? Grymt isåfall. Men hur är det med avfettning och högtryck under bilen, spolar man bort rostskydd och sånt då?


så länge du inte går nära med högtrycken så är det lugnt


Ja här där jag bor är det lift i alla fall, ang. om du spolar bort rostskydd är jag inte helt säker på men jag tror inte att du gör det men det överlåter till någon annan att svara på


Ingen fara med rostskyddet..


OK/Q8 gör det själv hallen i bäckebol. Precis mitt emot ikea. Där har du billyft och högtryckstvätt. Har själv varit där, hissat upp bilen och tvättat/spolat undertill..


Klart du ska tvätta under! Tvätta underredet helt kliniskt rent från oljeprodukter och underredsmassa på våren när allt vägsalt har försvunnit från vägarna! Har man lite ordning på grejerna under bilen så blir den som ny... sen när hösten närmar sig tvättar du igen och sprutar på ett transparent genomskinligt rostskydd. Sitter hela vintern och skyddar mot saltet.... sen när våren kommer igen är det bara att göra om samma procedur igen och tvätta rent... på sommaren kör du alltså utan något tjafs under bilen. Denna transparenta "oljemassan" är superlätt att tvätta bort och kräver inte alls samma tidsåtgång som den underredsmassa som normalt sitter under bilar... Blir kanon!





man tackar och bugar för alla svar . Ska iväg till bäckebol nån dag då! Men du glidarn...måste ju vara bättre att dra på ett tjockt kletigt rostskydd och ändå tvätta under med jämna mellanrum? Då slipper man ju att varje år spruta på det där!? Eller har jag fel?


Hehe! Jo för funktionens skull är det ju det bästa så klart! Men är man lite putsbög som en annan är så kan det ju vara lite kul med en snygg bil under... Haha. Är ju svårt att få någon glans på grejerna om det sitter rostskydd där under.. På sommaren behövs ju faktiskt inte rostskyddet lika mycket som på vintern. Brukar alltid reta någon när man visar dem bilens undersida. Men visst. Det är ju tidskrävande så man bör ju vara intresserad och ta sig tid till detta om det ska funka... haha. Tror det blir bra vilket som!


Glidarn din bmws motorrum var bland det renaste jag har sett. Har du lagt ner mycket tid på att tvätta rent det?


gillar att putsa helt klart. Men min lilla ögonsten är 11år gammal så tror funktion i detta fallet får komma före. Tack


Jag skulle alldrig köpa massa krimskrams vetskor på biltema för att skydda bilen undertill. Ta olja och spruta under bilen och gör sedan på en grusväg så dammet fäster så har du det besta rostskyddet du kan få-


Riktig bond-/norrlandsvarning på det där Men det funkar faktiskt förvånansvärt bra! Terpentin och spillolja funkar bra att blanda sen ut på en torr grusväg som ovanstående sa. Undvik "heta" delar helst så som avgas m.m. Även om det inte börjar brinna så kan det börja lukta. Vill man vara mer miljövänlig så funkar även linolja kanon!


...och med det menar du vad? Att norrlänningar inte kan ta hand om sina bilar?


Inga problem så länge du inte kör med högtrycken alldeles för nära. Se även upp med att spola på kablar och slangar. Glöm sen inte heller att du inte ska spola vatten på en varm katalysator, eller någon annan del av avgassystemet för den delen heller. Mvh Tommy


Nej det var inte så, men det är ju trots allt en budgetlösning..


Ja och? Förstår inte varför dessa fördomar att norrlänningar och bönder bara kör med budgetvarianter (va som nu skulle vara fel med det?, men spillolja är ju inte att rekomendera). Förklara gärna vad som är så norrländskt med tex det ovan nämnda förslaget, vill gärna höra det då jag tror inte du har en aning om hur största delen av befolkningen här tar hand om sina bilar. Mvh Tommy



Bilvård tvätta, polera och vaxa bilen

Innan du sätter igång att tvätta, laga och vaxa bilen är det viktigt att du har rätt utrustning och utrymme. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilvårdsfirma!

« Tillbaka