Rinningar när jag sprutade på Klarlack. vad ska jag göra för att fixa det?

Tja alla medlemmar. jag tänkte spruta på lite klarlack på bilen, men de blev för mycket o jag fick rinningar. vad ska jag göra för att fixa det? Funkar det med våtslipning och polering? eller finns de något annat sätt?



Svar på inlägget: Rinningar när jag sprutade på Klarlack. vad ska jag göra för att fixa det?



ja d funkar ,eller så mattar du ner det å lägger på ny klarlack om det ser för jävligt ut


ok. tackar. men vad ska jag ha för slippapper?


2000 våtslip funkar, om jag hade vart dig hade jag vart snabb med thinner och bommulstrasor och ta bort den blöta klarlacken direkt men men.


Är det en grov rinning så tar du 800-papper och jobbar dig till typ 1000-1500. Annars kan du klara dig med de sistnämnda. Men låt lacken härda riktigt först annars blir det klibbigt. MVH T.


släng upp en bild


aa. kan gå ut o ta en imorn.. men nån som kan ge förslag på vad jag ska ha?? asså polermedel osv.


Smidigast, MEN gäller att vara försiktigt, är att använda ett nytt rakblad. Tejpa en tejpbit på var sida av rakbladet så inte kanterna ligger mot lacken och repar. Sedan håller du rakbladet med 90graders lutning mot rinningen och drar bladet över ytan tills ytan är helt slät. Sedan slipar du med 1500(torr ellet våt spelar inte större roll). Och efter det så efterslipar du med 2000-3000 våtslip. Ju finare du efterslipar ytan, desto mindre värme behöver du bygga upp för att få bort slipreporna, och betydligt mindre risk att polera igenom. Att endast slipa bort en rinning är inte lätt om man vill få den osynlig efteråt. OBS: Slipa och polera även med försiktighet. Undvik att slipa runt rinningen innan rinningen är nästan helt plan med övriga ytan. Annars kommer man slipa igenom lacken, eller polera igenom!! All material som behövs för detta, har jag även i min webshop. Som ett tips på hur "vertygen" ser ut som man behöver. Polera sedan med singelmaskin och en mjuk pad. Men en mjuk pad så kommer det blir mindre efterarbete om man bryter ner polermedlet riktigt. Jag själv kör med 3M fast cut(grön kork) så länge. Har kanske hittat ett nytt polermedel som sägs ska vara minst lika bra, men billigare.


ok. men de finns ingen i uppsala eller något som kan hjälpa mig med det? annars får jag fixa det själv.


Nån som vet om det här funkar? www.biltema.se Art. nr: 36629





Jag kan rekomndera Central Rekonden, som ligger nere i central garaget. Jag tror nog dom kanske kan fixa till det iaf ! Åk ner dit eller slå en signal


slå en signal?


Ringa dom menar han, fattade du inte det?



Bilvård tvätta, polera och vaxa bilen

Innan du sätter igång att tvätta, laga och vaxa bilen är det viktigt att du har rätt utrustning och utrymme. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilvårdsfirma!

« Tillbaka