Recond eller Ditec?

Som Rubriken säger, är det sak samma eller ska man köra båda för att få en bra lack? Nyligen köpt en Saab 9-5 kombi. Metalic blå ( body cooler 300 ) Och skulle vilja lämna in den för att få den ordäntlig i lacken.. Både små och stora repor i lacken. Då jag inte har till gång till garage eller lokal så har jag inte möjlig het att pyssla med det själv. Nån som har tips på vart man ska lämna in bilen i Norrköping eller i närheten för att få ett bra resultat för bra peng, inte blygg för att betala svart^^ kanske nån trevlig typ som bor i stan som vill görat å vissa hur man gör för en slant hehe Tacksam för svar. Nezlan * edit * Kanske ska tillägas att jag inte kan ett dugg om bilar ext i alla fal inte mycket. intresset är ny väckt å lär mig nytt var dag.



Svar på inlägget: Recond eller Ditec?



Alltså, om du lämnar den till DITEC eller Mr. cap m.fl. så gör de ju en rekond. Utvändig rekond brukar ju inkludera polering, vaxning, tvätt m.m. Skillnaden mellan det och t.ex. en Ditec-behandling är ju egentligen vilka medel de använder som jag förstått det. T.ex. ska ju Ditec hålla betydligt längre än en vanlig vaxning (säger dem iaf). Sen har ju alla de större bolagen även invändiga behandlingar man kan välja till om man vill. Just Ditec rekommenderas just till relativt fabriksnya bilar av dem själva, men funkar såklart på äldre bilar också. Köp ett lackstift på saab i rätt kulör så brukar firmorna fylla i sånt åt dig när du ändå lämnar in den förresten. Jag har prövat både mr.cap och ditec, dock på fabriksnya bilar. Personligen föredrar jag ditec då det höll längre för mig. Räkna med 4-6000 om du betalar "vitt" på t.ex. mr.cap eller ditec för en helbehandling. Alternativ 2 är ju att köpa en dubbelhuvad polermaskin från biltema för ca 500 och pröva själv. Har du i princip aldrig gjort det förr så kommer du dock inte komma i närheten av resultatet du får vid inlämning till duktig firma.



Bilvård tvätta, polera och vaxa bilen

Innan du sätter igång att tvätta, laga och vaxa bilen är det viktigt att du har rätt utrustning och utrymme. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilvårdsfirma!

« Tillbaka